Červená řepa pomůže snadno otestovat lidské zdraví

Červená řepa patří díky velkému množství nejrůznějších zdraví prospěšných látek k velmi doporučovaným potravinám. Vyniká vysokým obsahem vitaminu C, ale obsahuje také vitaminy skupiny B, provitamín A, vitamín E či kyselinu listovou. Kromě vitaminů je červená řepa bohatá rovněž na minerální látky, jako je vápník, hořčík, draslík, železo, selen, jód či zinek.

Její pravidelná konzumace má pro náš organismus celou řadu pozitivních účinků. Navíc si s její pomocí můžete velmi jednoduše své zdraví také otestovat a zjistit, jak na tom se zdravím vlastně jste.

Jak se otestovat?

Tento test spočívá v pití sto mililitrů šťávy z červené řepy denně a v konzumaci syrového řepného salátu, který vytvoříte přibližně ze sto gramů řepy a další zeleniny, v poměru jedna ku třem.

ijte šťávu a jezte tento salát po dobu tří dnů. Je dobré nepít šťávu okamžitě po vymačkání, nechte ji přibližně dvě až tři hodiny odstát. Pokud je pro váš samotná řepná šťáva příliš silná, můžete ji konzumovat společně se šťávou z mrkve.

V závislosti na konzumaci šťávy a salátu sledujte barvu vaší moci. Pokud její barva zůstane beze změny, znamená to, že vaše tělo netrápí žádné potíže, pokud ale vaše moč získá barvu řepy, signalizuje to problém.

Co dělat, když výsledku testu nejsou pozitivní?

Pokud tento test odhalí skryté potíže, můžete svému tělu poměrně snadno pomoci opět červenou řepou, konkrétně detoxikací řepnou šťávou. Doporučuje se začít s jednou polévkovou lžící řepné šťávy denně a postupně zvyšovat dávku až na tři sta mililitrů šťávy. Tuto detoxikační kúru držte maximálně po dobu tří týdnů.

Šťávu z řepy můžete kombinovat se šťávou z další kořenové zeleniny, například s mrkví, celerem či petrželí.

Látky v červené řepě mají schopnost pomáhat odstraňovat z našeho těla toxiny, kterými je zaneseno a jejichž akumulace souvisí s celou řadou zdravotních problémů, jako například alergie, revmatismus, snížená imunita či Alzheimerova choroba.

Pozor pouze na to, že konzumace řepné šťávy se vzhledem k vysokému množství oxalátů nedoporučuje osobám trpícím ledvinovými kameny.

Fotografie: Pixabay

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]