Česnek namočený v červeném víně léčí přes 100 nemocí: Podívejte se, jak tato směs funguje a jak si ji namíchat

Chcete-li posílit imunitu a přirozenou obranyschopnost svého organismu, vyzkoušejte česnek nakládaný v červeném víně. Jeho účinky vás překvapí.  

Každý, koho sužuje nějaký zdravotní neduh by měl zpozornět a poznamenat si postup, jak si připravit očistnou a posilující kúru z česneku a červeného vína. Po měsíční kúře budete jako znovuzrození. O své zdraví byste měli nicméně pečovat i ve chvíli, kdy nepociťujete přítomnost žádné nemoci. Jste-li zdraví, posílení celkové obranyschopnosti vašeho organismu bude mnohem lehčí, než když budete muset nejprve přemoci nachlazení, respektive jiný, vážnější zdravotní problém.

Ingredience potřebné pro přípravu:

  • ½ litru kvalitního červeného vína
  • 12 stroužků česneku

Postup přípravy nakládaného česneku

Přírodní lék z česneku a červeného vína kombinuje nejlepší vlastnosti z obou surovin, čímž napomáhá zvýšení celkové obranyschopnosti vašeho organismu a zároveň stimuluje vaši imunitu. Kromě toho dokáže stimulovat vaši celkovou výdrž, dodat vám ztracenou energii, pomáhat v boji se „špatným“ cholesterolem, zlepšovat kardiovaskulární činnost nebo z těla odstraňovat přebytečnou sůl.

V prvním kroku přípravy česnekového macerátu si k ruce vezměte česnek, který oloupejte. Vždy je lepší sáhnout po domácím česneku, popřípadě po tom v biokvalitě – obsahuje totiž více účinných látek než například česnek ze Španělska nebo z Číny. Jednotlivé stroužky můžete pro snazší uvolnění silic ještě rozpůlit (řez veďte diagonálně); nicméně chuť česnekové kúry bude štiplavější.

Fotografie: Pixabay

Připravené stroužky česneku nasypte do skleněné, uzavíratelné nádoby. Jakmile to budete mít hotové, přelijte česnek půl litrem čistého, červeného vína. Čím kvalitnější víno zvolíte, tím více zdraví prospěšných látek se během macerace uvolní. Levná vína bývají často chemicky upravována, a i proto se pro účely této kúry nedoporučují. V dalším kroku česnek s vínem krátce promíchejte a nádobu uzavřete.

Macerát uložte po dobu 2 týdnů na místo bez přístupu slunečního světla. Takové místo bývá i chladnější, avšak to není pro přípravu kúry podmínkou. Každý den sklenici s macerátem alespoň 2x protřepejte. Po uplynutí potřebné doby macerát sceďte do uzavíratelné, neprůhledné nádoby a po dobu jednoho měsíce konzumujte po 3 čajových lžičkách denně.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*