Zvláštní je fakt, že většinou jsou nejchutnější ta jídla, která jsou na přípravu velmi jednoduchá. A pokud jejich příprava trvá jen patnáct minut, ušetříte čas a zároveň si užijete dokonalý pokrm.
Zkuste na rodinnou oslavu nebo posezení s přáteli vytvořit česnekové koláče s bylinkami. Jsou pikantní a voňavé. Obsahují kopr, ale můžete ho nahradit třeba petrželkou nebo koriandrem, případně můžete přidat smaženou cibuli nebo mrkev. Kreativitě se zkrátka meze nekladou. Je jen a jen na vás, jak budou výsledné koláčky chutnat. Jedno je však jasné, vždycky budou exkluzivní.
Na přípravu budete potřebovat kefír
Na slané koláčky si nachystejte 300 gramů pšeničně mouky, 120 mililitrů kefíru, dvě vejce, asi šest stroužků česneku a svazek kopru. Připravte také lžičku soli a půl lžičky jedlé sody. Pak nakrájejte kopr a česnek. Následně bylinky smíchejte s vejcem, kefírem, solí a jedlou sodou a veškeré ingredience rozšlehejte pomocí ručního mixéru. Do směsi pak posupně přidávejte připravenou mouku a vytvořte těsto. To je potřeba samozřejmě propracovat a následně vyválet. Myslete na to, aby těsto mělo na tloušťku asi půl centimetru.
Připravte si kulatou formu, případně použijte vykrajovátko ve tvaru, který preferujete. Nyní vám nezbývá nic jiného, než vykrájené koláčky smažit na slunečnicovém oleji z obou stran několik minut. Nakonec nechte hotové koláčky okapat od přebytečného oleje a vystydnout. Následně můžete podávat. Chutnat vám budou jistě samotné, ale můžete je také vylepšit, pokud je hostům nabídnete například se zakysanou smetanou. Tu lze pochopitelně také ochutit.
Připravte ke koláčům omáčku
Pokud vám nevyhovují suché koláče ani koláčky podávané se zakysanou smetanou, zkuste k nim vyrobit sýrovou omáčku. Využít můžete samozřejmě jakýkoliv typ sýru, skvěle bude ale chutnat niva. Česnekové koláčky můžete využít také jako alternativu jiného pečiva, například chleba nebo housek. Můžete je ale podávat například i k polévce jako je boršč a k dalším pokrmům, a zaručeně budou skvělým občerstvením také ke skleničce vína.
Jak již bylo řečeno na počátku, koláče nemusí být zrovna koprové. Využít můžete také například koriandr a skvěle však budou chutnat také s bazalkou. A pokud jste milovníci sýru, ale nechcete ke koláčkům tvořit omáčku, můžete nějaký výraznější přidat do těsta místo bylinek. Skvěle se hodí například niva. Myslete však na to, že niva je sama o sobě slaná. Těsto tedy není potřeba již solit.