Tento pokrm bude chutnat naprosto každému, kdo ho vyzkouší a ochutná. A dobrou zprávou může být i to, že je velmi jednoduchý na přípravu.
Pokud přemýšlíte o tom, co dnes připravíte na večeři a víte, že se vám opravdu nechce stát dlouhé hodiny v kuchyni a vařit nějaké složité jídlo, rozhodně byste měli vyzkoušet tento pokrm. Jeho příprava vám zabere pár minut a pochutná si na něm celá vaše rodina. Tak na nic nečekejte a vyzkoušejte ho, protože opravdu nebudete litovat.
Co budete potřebovat
- 2 vejce
- 250 ml kefíru
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- rostlinný olej
- 100 g tvrdého sýra
- 450 g mouky
- 10 g prášku do pečiva
- petržel
Je to opravdu jednoduché
Nejprve si vezměte 2 vejce a rozbijte je do hluboké mísy. Důkladně je rozšlehejte vidličkou. Poté přidejte 250 ml kefíru, jednu lžičku soli a všechno pečlivě promíchejte. Poté ještě přidejte lžičku cukru a asi 100 g strouhaného sýra. Pro lepší chuť ještě přidejte 10 g jemně nasekané petrželky. Vše znova pořádně promíchejte. Na závěr přidejte 450 g mouky a 10 g prášku do pečiva. Těsto z těchto surovin je poměrně husté.
Bude lepší těsto vytvářet rukama. Aby se těsto nelepilo na stůl, posypte ho moukou. Nyní válečkem vyválejte tak, aby vám vznikla placka silná asi 1 cm. Těsto nakrájejte nožem na tenké proužky. Smažte je na pánvi na rozpáleném oleji. Poté bude potřeba odstranit olej. Z toho důvodu usmažené proužky položte na papírové utěrky. Počkejte asi minutu, aby utěrky mohly absorbovat přebytečný tuk.
Tyto smažené proužky jsou připravené během chvilky a z toho důvodu se skvěle hodí jako večeře v moment, kdy tak nějak nemáte čas dělat nějaké složité jídlo. Pokud chcete, můžete přidat ještě nějaké koření, abyste proužky trochu ochutili. Opravdu je vyzkoušejte, nebudete litovat. Přejeme vám dobrou chuť!