Chcete udělat chutný oběd, který zasytí a přitom je jednoduchý? Pokud ano, tento recept budete milovat. Vše připravíte pouze v jednom pekáči a výsledek si bude pochvalovat celá vaše rodina!

Dobrý a sytý oběd nemusí být spojený jenom s tím, že vyndáte všechno nádobí a že v kuchyni trávíte dlouhé hodiny. Existují i recepty, které vás zaujmou svou jednoduchostí. Pokud jste chtěli připravit jídlo v jednom pekáči, na kterém si pochutná celá rodina, toto je rozhodně to pravé, se kterým chybu neuděláte.

Co budete potřebovat?

Nejde o žádné složité suroviny, které byste buď neměli doma, nebo které by se nedali sehnat. Je jich několik a doporučujeme je mít všechny. Jedině tak se chutě propojí jak mají a to se podepíše i na dokonalém výsledku. Připravte si tedy toto:

  • 6 kusů silnějších plátků kotlety
  • 250 g uzeného sýru
  • 250 ml smetany
  • 1 větší cibuli
  • 1 lžíci hořčice
  • 6 lžic mouky

Dále už jenom něco na správnou přípravu a dochucení, tedy trochu oleje, dále také sůl a pepř popřípadě bylinky a na závěr bobkový list. Tím máte vše, co budete potřebovat.

Začínáme masem

Můžeme jít na samotnou přípravu. Čím je třeba začít? Je to pochopitelně maso. To neklepete, ale jenom osolíte, opepříte a potom obalíte v mouce. Takto už jenom zamíří do mísy, kam předtím nalijete trochu olivového oleje, aby nedošlo k připékání. Stejně pokračujte s ostatními kusy masa. Když jsou všechny na svém místě, na každé dáte trochu hořčice a opatrně ji rozetřete.

Nyní přidejte ostatní ingredience

Máte maso nachystáno? Nyní je čas na další ingredience. Cibuli nakrájejte na kolečka a posypte jí maso, Potom přidejte bobkový list, a na závěr nasypte také nastrouhaný sýr. Dále už vše zalijte smetanou, aby maso lehce plavalo. Tím je vše připraveno k finální přípravě, tedy pečení.

Dejte do trouby a brzy bude hotovo

Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia. Mezi tím mísu přikryjte, nebo zakryjte alobalem. Poté vložte do trouby a pečte asi 40 minut. Potom pouze sundejte víko nebo alobal a ještě nechte dodělat. A to podobu asi 20 minut. Cekově tak vaše maso bude zhruba hodinu v troubě. Finální fáze zajistí, že se vytvoří krásná křupavá kůrka. A když je hotovo, nandejte na talíře. A s čím? Zkuste třeba pečené brambory, které můžete dát do trouby také, rozložené na pekáči. Důkaz, že stačí trouba a žádné hrnce.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]