Kuřecí paličky jsou velmi oblíbeným kusem masa, který se v českých kuchyních často připravuje. I takto obvyklá surovina se ale dá připravit neobvyklým způsobem.
Kuřecí maso je všeobecně považováno za dietní, je to jeden z hlavních důvodů, proč se na našich talířích vyskytuje tak často. Kuřecí paličky jsou velmi bohatým zdrojem bílkovin a současně obsahují malé množství tuku. Kromě toho jsou paličky bohaté na další důležité látky jako je vápník, fosfor, vitamín A nebo kyselina listová. Na našem jídelníčku mají paličky rozhodně svoje místo.
Ingredience na přípravu kuřecích paliček v omáčce:
- 8 kusů kuřecích paliček
- polévková lžíce soli
- 2 polévkové lžíce másla
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 mililitrů smetany
- 200 mililitrů kuřecího vývaru
- 5 celých hub
- oregano, muškátový oříšek, bobkový listy
Kuřecí paličky a jejich tepelná úprava
Nejprve si vezmeme do ruky kuřecí paličku a uděláme do ní několik podélných řezů. Takto upravíme všech 8 paliček. Každou paličku posypeme solí, a to ze všech stran. Osolené paličky odložíme stranou a na pánvi si rozehřejeme máslo spolu s olivovým olejem. Jakmile je kombinace oleje a másla rozehřátá, vložíme do ní osolené kuřecí paličky.
Pánvičku použijeme na další přípravu
Dozlatova opečené paličky si odložíme stranou, na pánvičku s výpekem umístíme cibule, které jsme si nakrájeli na půlkolečka. Po chvíli k nim přidáme také česnek a obě ingredience společně restujeme. Na vedlejší plotýnku umístíme hrnec, do kterého nalijeme smetanu a přivedeme ji k varu. Poté k ní přidáme koření, tedy muškátový oříšek, oregano a čajovou lžičku soli.
Recept na lahodná zapečená kuřecí prsa v jediném pekáči: Manžel je chce pořád a říká jim nadýchané zlato
Vše smícháme do jednoho pokrmu
Smetanu s kořením nalijeme na pánvičku, kde máme orestovanou cibuli s česnekem. Do této směsi přidáme také odložené kuřecí paličky a vše přelijeme kuřecím vývarem. Přidáme také bobkový list a vše společně dusíme pod pánvičkou po dobu 25 minut. Mezitím si na tenké plátky nakrájíme houby, které 10 minut před koncem vaření přidáme na pánev. Výsledné paličky jsou výborné s bramborovou kaší.
Napište komentář