Tvarohové dezerty jsou velmi oblíbené a to hlavně proto, že jsou vláčné a chutné. Jejich příprava ani není tolik náročná, jak by se na první pohled mohlo zdát.
Koláče jsou velmi oblíbeným dezertem, jejich příprava je odlišná a dá se v ní do velké míry zapojit i kreativita. Výhodou koláče, který je připraven z tvarohu, je nejen jeho chuť, ale také skutečnost, že jsou velmi syté a proto nemáme během chvíle chuť na další a další kusy. Kromě toho jsou díky tvarohu velmi bohaté na vápník a takové pokrmy jsou tedy velmi vhodné pro malé děti.
Ingredience potřebné na přípravu tvarohového koláče:
- 200 gramů másla
- 300 gramů hladké mouky
- lžička prášku do pečiva
- 350 gramů cukru
- 3 vejce, oddělené na žloutky a bílky
- 400 gramů tvarohu
- 4 polévkové lžíce zakysané smetany
- 100 gramů kondenzovaného mléka
Lahodné těsto se zakysanou smetanou
Jako první si v hluboké míse smícháme máslo s hladkou moukou a práškem do pečiva. Pomocí rukou z těchto ingrediencí vytvarujeme hladké těsto. Do něho poté přidáme také cukr, žloutky a zakysanou smetanu. Vše pečlivě promícháme tak, aby ve výsledné směsi nebyly hrudky. Toto těsto následně rozdělíme na dvě poloviny, jednu dáme na 20 minut do mrazáku, duhou do lednice.
Recept na obyčejné buchty proměnila babička v plněný zázrak. Moje děti se na ně ptají při každé návštěvě
Těsto necháme odležet, vytvoříme tvarohovou směs
Ve druhé míse si pomocí mixéru ušleháme tvaroh spolu s vajíčkem a 100 gramy cukru. Ve třetí míse vyšleháme bílky spolu se 150 gramy cukry do hladkého sněhu. Vezmeme si pekáč, jehož dno zakryjeme pečícím papírem. Na něj umístíme těsto z lednice, pomocí rukou jej rozprostřeme po celé ploše. Na vrstvu těsta, které pokrývá dno pekáče, umístíme tvarohový krém.
Postupně vrstvíme připravené směsi
Tvarohový krém rozetřeme po celé ploše a stejným způsobem na něj navrstvíme bílkový sníh. Jakmile máme takto připravenou buchtu, vezmeme si k ruce část těsta, které bylo v mrazáku. To nastrouháme na hrubém struhadle a vytvoříme tak vrstvu poslední. Buchtu pečeme v předem vyhřáté troubě a to po dobu 40 minut na 180 stupňů. Hotový koláč můžeme ještě potřít kondenzovaným mlékem, aby jeho chuť byla výraznější.
Napište komentář