Nejlepší palačinky, které jsem kdy udělala! Recept arabského šéfkuchaře: Do těsta přidává jednu věc, o které prakticky nikdo neví

Takto dobrý palačinkový dort jste pravděpodobně ještě nikdy nejedli. Tajemství jeho kouzla spočívá v netypických ingrediencích, které dodají správnou chuť.

Pokud ani vy neodoláte dobré snídani po ránu nebo lahodnému dezertu ke kávě, tento recept je pro vás jako dělaný. Nejde totiž o jen tak ledajaký palačinkový dort, ale o speciální dobrotu od arabského šéfkuchaře, který si se vší pravděpodobností zamilujete již po prvním soustu. Jeho tajemství spočívá především v přidaných ingrediencích, které těstu dodávají správnou strukturu a nezapomenutelnou chuť. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do příprav!

Lahodný palačinkový dort

Na dorty nedá nikdo dopustit, hodí se ke každé příležitosti, můžete si je vychutnat kdykoli a jsou skvělým dárkem pro příbuzné či přátele. Pokud vám došly nápady a ohrané recepty vás nebaví, máme pro vás nezapomenutelný palačinkový dezert od samotného arabského šéfkuchaře. Jeho příprava je snadná, tudíž si s ní poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Jedná se o velmi geniální nápad, díky kterému si skutečně pochutná celá rodina. Pro jeho přípravu budete potřebovat následující ingredience:

  • 3 zralé banány
  • 2 vejce (nejlépe domácí)
  • 3 polévkové lžíce krystalového cukru
  • 1 polévková lžíce sušeného droždí
  • 200 ml mléka
  • 200 ml vody
  • 260 g mouky
  • 500 g tvarohu
  • 200 g másla
  • 380 g kondenzovaného mléka
  • špetku soli

Postup pro přípravu palačinkového dortu:

  • Nejprve si připravte banány. Ty oloupejte a příčně nakrájejte na kulaté plátky. Poté je vložte do větší mísy a přidejte k nim krystalový cukr, sušené droždí, vejce, mléko a nakonec sůl.
  • Všechny ingredience nyní rozšlehejte pomocí mixéru, dokud z nich nevznikne homogenní nažloutlá směs – dejte si pozor, aby v ní nezbyla žádná hrudka.
  • Nyní zahřejte vodu na zhruba 50-60 stupňů a nalijte ji do banánové směsi. Poté vše ještě promíchejte metličkou, aby vám vznikla nová, jemnější směs.

  • Do směsí dále přidejte za stálého míchání mouku. Jakmile získáte finální těsto, přikryjte ho potravinovou fólií a nechte minimálně 20 minut odpočívat.
  • Jakmile uplyne 20 minut, rozehřejte na pánvi rostlinný olej a po částech na něj začněte lít těsto – jako byste dělali běžné palačinky. Jednu po jedné poté dávejte na stranu a jakmile těsto spotřebujete, vrhněte se na přípravu krému.
  • Abyste připravili krém, vyšlehejte mixérem odděleně tvaroh a máslo dohladka. Poté do másla začněte postupně přilévat kondenzované mléko (za stálého mixování).

  • Jakmile do másla přidáte všechno kondenzované mléko, nepřestávejte mixovat a přidejte do směsi tvaroh – tvarohovou hmotu nemusíte vylít celou najednou, rozdělte ji na tři části a postupně ji mixérem vmíchejte, aby se produkty snáze spojily.
  • Na každou palačinku nyní použijte 1,5 polévkové lžíce tvarohové směsi.
  • Potřené palačinky pak začněte dávat na sebe a vytvořte chutný dort. Strany palačinkového dezertu nakonec potřete podle potřeby zbývajícím krémem.

  • Nakonec nezapomeňte dort ozdobit bobulemi, ovocem, čokoládou nebo podle toho, na co máte zrovna chuť. A máte hotovo.

Tento dort je skvělou náhradou jakéhokoliv drahého moučníku, který lze zakoupit v obchodě. Díky přidaným ingrediencím navíc bude chutnat natolik dobře, že si jej zamiluje celá vaše rodina!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*