Cuketové placky jinak: doplňte je pálivou paprikou a sýrem

Kdo by neznal cuketu. Jde o jednu z nejznámějších druhů zelenin, které se našich zahrádkách pěstují. Zkuste z ní cuketové placky. Na úpravu této výtečné zeleniny nám může posloužit hromada zajímavých receptů, které určitě stojí za vyzkoušení. Slyšeli jste už o báječných cuketových plackách? Pokud je ochutnáte, zjistíte, že nic lepšího jste doposud z cukety nejedli. Pojďme se podívat, jak se tato dobrota tvoří, a co všechno k jí potřeba.

Zelenina plná zdraví

Cuketa patří k nejchutnějším druhům zeleniny, která v sobě navíc ukrývá velkou porci zdraví. Z toho důvodu se cuketa velmi často objevuje v pokrmech jako hlavní surovina, třeba namísto masa. Velmi oblíbeným řešením jsou právě zmiňované cuketové placky.

Potřebné suroviny

Pro přípravu cuketových placek jsou potřeba následující suroviny: 1 větší cuketa, 2 vejce, 1 brambora, 1 až 2 stroužky tlačeného česneku, 50 g strouhaného sýra, 2 a 3 lžičky pšeničné mouky, sůl, pepř a špetka pálivé papriky. Součástí cuketových placek je také náplň, kterou vytvoříme z: kysaná smetana, stroužek česneku, sůl, pepř, tavený sýr a nakrájená pažitka.

Postup přípravy placek

Nyní se podíváme na způsob, jakým postupovat, chceme-li vytvořit opravdu báječné placky, které budou všichni chtít. Na začátku cuketu oloupeme, pokud je cuketa mladá a má tenkou slupku, loupat ji nemusíme. Nastrouháme ji na struhadle, osolíme a necháme na nějakou dobu stát bokem. Mezitím cuketa vyloučí přebytečnou vodu, kterou je potřeba vylít. Následně přidáme do směsi další ingredience a pořádně vše zamícháme.

Připravíme si pánev a necháme pořádně rozpálit olej. Postupně vkládáme směs na pánev a smažíme z nich krásné placky. Jakmile máme hotovo, stačí už jen vytvořit omáčku. Vezmeme si mísu a smícháme v ní všechny ingredience na náplň. Položíme si na talíř jednu placku, naneseme na ní vrstvu náplně (omáčky) a přikryjeme další plackou. To je vše, dokonalé, rychlé a chutné.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]