Tyhle placky plněné mletým masem se do Česka ještě nedostaly. Receptura z Německa nemá konkurenci

mleté maso cuketa

Možná máte zahrádku a pěstujete si vlastní cukety. V sezóně je této zeleniny přebytek a možná přemýšlíte, jaký další recept z cuket vyzkoušet. Tady ho máte.

Cukety jsou oblíbenou sezónní zeleninou. Dají se používat k přípravě mnoha jídel a to včetně sladkých koláčů. Jejich využití v kuchyni je opravdu všestranné. Dnes můžete vyzkoušet tento recept, který přijde vhod především milovníkům bramboráků. Postup přípravy bude podobný a křupavé placky s mletým masem si určitě oblíbíte.

Ingredience na cuketové placky s masem

  • 2 cukety
  • 2 brambory
  • 1 mrkev
  • 2 vejce
  • 5 lžic mouky
  • ½ lžičky soli
  • 300 g mletého masa
  • 2 stroužky česneku
  • petrželka

Postup přípravy

Nejprve cukety oloupejte a odstraňte stopku. Mladou cuketu můžete hned začít strouhat na hrubém struhadle. Velké starší cukety však podélně rozřízněte a vydlabejte z nich část se semínky, která by se vám špatně strouhala. Nastrouhané cukety nechte v misce alespoň 10 minut odležet, aby pustily vodu.

cuketové placky

V další misce nastrouhejte nahrubo 2 brambory a přidejte k cuketám. Nyní se snažte ze směsi vymačkat a slít co nejvíce tekutiny. Mrkev oloupejte, nastrouhejte ji na jemném struhadle a přidejte k cuketám. Poté přidejte 2 rozklepnutá vejce, vše osolte a důkladně promíchejte. Nyní začněte přisypávat mouku, která těsto zahustí.

smažení placek

cuketové řízky

Cuketové řízky podle receptu, který používala už moje babička

Na pánvi tvořte cuketové placky proložené masem

Bokem v misce si ochuťte mleté maso. Prolistujte do něj stroužky česneku, osolte, přidejte nasekanou petrželku, ale klidně i jiné vaše oblíbené koření. Důkladně promíchejte a můžete začít smažit. Do pánve nalijte vyšší vrstvu oleje a nechte ji rozehřát. Lžící naberte porci cuketového těsta a vložte do oleje. Lžící z ní vytvarujte placičku.

cuketová placka

Z mletého masa vytvarujte v ruce menší placky a položte je na cuketovou placku. Nyní opět naberte lžící cuketové těsto a mleté maso jim překryjte a upravte do pěkného tvaru. Po 5-7 minutách smažení otočte placičku a smažte dalších 5 -7 minut do zlatova. Hotové placičky můžete skládat na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk. Servírovat je můžete s vaším oblíbeným dipem a zeleninovým salátem.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*