Dejte máslo do sklenice a za okamžik bude dokonale měkké

Máslo do sklenice dáváme nejenom proto, že ho chceme uchovat čerstvé. Díky tomuto triku bude za malou chvíli měkké, připraveno k mazání. Tím vyřešíte jeden z častých problémů, se kterým se ráno potýkáte. Vyndáte máslo z ledničky, ale to je velmi tvrdé. Už nemusíte myslet na to, že je třeba ho vyndávat desítky minut před vaší snídaní. Naučíme vás postup, jak ho nechat změknout za pár okamžiků.

Postačí obyčejná sklenice a voda

Co budete potřebovat? Jenom jakoukoliv sklenici, která bude dostatečně velká, aby se do ní máslo vešlo. Dále už budete potřebovat pouze vodu, kterou sklenici naplníte. Důležité je, aby se jednalo o teplou nebo horkou vodu. Tu si napustíte buď přímo z vašeho kuchyňského dřezu, nebo můžete využít zbytek teplé vody, které vám zbyla v konvici po vaření kávy nebo čaje.

Jak na to? Podívejte se

Jdeme na to. Nejprve vezměte sklenici, do které nalijte teplou vodu. Nechte ji ve sklenici pár desítek vteřin, aby se důkladně nahřála. Mezi tím můžete z lednice vyndat máslo. To vybalte z obalu a položte ho na talířek. V tu chvíli vezměte sklenici a vodu z ní vylijte do dřezu.

Přichází ta unikátní chvíle. Sklenici vezměte a přiklopte jí máslo. Takto ji nechte zhruba minutu. Potom skleničku zvedněte, vezměte příborový nůž a můžete zakrojit. Uvidíte, jak máslo bude dokonale měkké a jak snadno kousek másla ukrojíte.

Jak je to možné?

Je to jednoduché. Tím že jste máslo přiklopili teplou sklenicí jste výrazně zvýšili teplotu uvnitř sklenice. Ta nikam neunikala a začala působit na máslo, které díky tomu začalo velmi dobře a také velmi rychle povolovat. Tento trik se hodí kdykoliv si budete chtít dopřát pečivo s oblíbeným máslem a nechcete myslet na to, že ho musíte dát povolit, nebo nechcete myslet na to, že se budete trápit s jeho mazáním. Až vyzkoušíte, budou vaše snídaně o poznání jednodušší.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]