Tak tohle je dezert, jak se patří! Lahodná chuť jahod rozplývajících se na jazyku spolu s pudinkem je bezkonkurenční

Udělejte si tento jahodový dezert a potěšte nejen své chuťové buňky, ale i své blízké. Jakmile ho položíte na stůl, budou vám moct utrhnout ruce. 

Dezerty, jako je tento, nemusíte dělat pouze na speciální příležitosti či na něčí narozeniny. Klidně si jím můžete zpříjemnit úplně obyčejný den a tím ho také trochu ozvláštnit. Jeho příprava je zábavná a hlavně vcelku rychlá, to ovšem neznamená, že si nemůžete přizvat na pomoc třeba děti a naučit je něco nového. Většinu surovin na přípravu máte běžně doma a navíc dezert ani nemusíte péct, což je jeho největší výhoda.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Čerstvé jahody – 450 g
  • Plnotučné mléko – 600 ml
  • Máslo – 20 g
  • Cukr krystal – 140 g
  • Kukuřičný škrob – 50 g

Do menší mísy dejte 250 gramů jahod a přihoďte k nim 80 gramů cukru. Obě suroviny promixujte. Poté do směsi přilijte i plnotučné mléko a promíchejte ho metličkou, výslednou směs přeceďte a nalijte ji do hrnce. Přidejte k ní kukuřičný škrob a za stálého míchání metličkou směs vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne.

Poté ji nalijte do formy, ve které se chystáte dezert tvořit a důkladně ji zarovnejte. Přichystanou i dejte do lednice alespoň na 30 minut. Poté se vrhněte na přípravu zbylých 200 gramů jahod. Jahody nakrájejte na menší kousky a na pánvi rozehřejte 60 gramů cukru s máslem.

Jakmile cukr začne nabírat karamelový odstín, tak vše promíchejte stěrkou a přidejte do pánve nakrájené jahody. Za občasného míchání směs vařte na mírném ohni po dobu 3 až 4 minut. Formu vytaženou z lednice nachystejte na stůl. Zkaramelizované jahody na ni nalijte a zarovnejte je. Hotový dezert dejte na další hodinu zatuhnout do lednice a poté ho můžete podávat. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*