Vzdušný dezert ze zakysané smetany za 23 Kč. Z plastových kelímku zobeme mňamku jako z luxusní cukrárny

čokoládový dezert ze zakysané smetany

Ve spoustě domácností bývají tradicí dezerty, které lidé konzumují po obědě. Díky tomuto skvělému a rychlému receptu si doma vytvoříte dezert doslova za pár minut.

Někteří lidé mají zkušenosti s pocitem, kdy by si po dobrém a vydatném obědě ještě dali nějakou tu sladkou tečku v podobě dezertu. V lednici však nic není a připravit vše ostatní by trvalo až moc dlouho. V takové chvíli se tedy většinou tito lidé rozhodnou, že se bez dezertu obejdou. Přitom stačí pár ingrediencí a pár minut času a můžete mít naprosto skvělý dezert, po kterém toužíte.

Co budete potřebovat

  • 200 g zakysané smetany
  • 395 g kondenzovaného mléka
  • 40 g suchého pudinku
  • 200 g smetany ke šlehání
  • čokoládové kapky dle chuti

mléko a smetana v mixéru

Budete potřebovat mixér

Na přípravu tohoto rychlého dezertu se neobejdete bez mixéru. Ten si tedy připravte. Do vhodné nádoby dejte zakysanou smetanu, kondenzované mléko a smetanu ke šlehání. Za pomocí mixéru tyto ingredience šlehejte přibližně 2 minuty na nižší otáčky, abyste neměli kuchyňské zdi plné kousků smetany.

suchý pudink ve smetaně

Přidejte suchý pudink

Po uplynutí času ke šlehání směsi je zapotřebí do nádoby v tuto chvíli přidat suchý pudink. Po přidání této ingredience opět šlehejte celou směs přibližně 2 minuty, ať se vám vše řádně spojí a promíchá. Celá směs by v tuto chvíli měla pomalu získávat konzistenci pudinku. Následně mixér vypněte a dejte stranou, jelikož již nebude k dokončení receptu potřeba.

čokoládové kapky ve smetaně

Celý dezert dokončete

Nakonec do smíchané směsi stačí nasypat jen čokoládové kapky. Množství kapek je čistě na vaší preferenci dle toho, jak moc máte rádi čokoládu. Za pomocí lžíce pak už jen celou směs promíchejte a naservírujte do nádoby, ze které jej chcete jíst. Míso čokolády můžete také použít například kousky vašeho oblíbeného ovoce, čímž získáte skvělý nepečený dezert. Po dokončení tohoto receptu zjistíte, že za přibližně 5 minut lze vyrobit naprosto lahodný dezert.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*