Tento hrnkový recept na lahodné čokořezy je mojí záchranou, když mám hluboko do kapsy

Hrnková čokobuchta hotová nakrojená

Hledáte rychlý recept na lahodný dezert? Hrnkový moučník je to pravé! Stačí vám jen pár základních surovin, které máte doma.

Vejce, cukr, olej, mouka, prášek do pečiva a Granko. Přesně těchto pár věcí vám bude bohatě stačit. Hotovou buchtu ozdobíte skvělou čokoládovou polevou, kterou snadno připravíte ze zahřáté smetany a nalámané čokolády. Výsledné řezy si vychutnají i milovníci brownies, protože díky prolití cappuccinem dochází k nasáknutí korpusu a získání lahodného aroma právě i po cappuccinu.

Nadýchaný moučník s čokoládovou polevou

Při přípravě se vám bude jistě hodit několik tipů: Ujistěte se, že vejce a další ingredience mají pokojovou teplotu. Tím pomůžete těstu k lepšímu spojení a dezert rovnoměrně nabyde. Dále se vyvarujte otevírání dvířek trouby během prvních 30 minut pečení. Náhlé změny teploty by mohly způsobit, že se buchta propadne nebo vyroste nerovnoměrně. Po rozpuštění čokolády ve smetaně nechte polevu trochu vychladnout, než ji nalijete na povrch moučníku. Tím bude poleva hustší a rovnoměrně se rozetře, což vytvoří krásnou a lesklou glazuru.

Ingredience na korpus:

  • Vejce – 5 ks
  • Cukr krystal – 1/2 hrnku
  • Hladká mouka – 1 hrnek
  • Instantní čokoládová směs (lze nahradit tmavým kakaem) – 100 g
  • Olej – 1/2 hrnku
  • Prášek do pečiva – 1 sáček
Papyrusový dort nakrájený na kostky

Lahodný papyrusový dort za 5 minut: Kamarádky mi nevěří, že ho dělám sama. Chutná jako z luxusní cukrárny

Na prolití:

  • Cappuccino

Na potření:

  • Džem

Poleva:

  • Smetana ke šlehání – 250 ml
  • Čokoláda – 250 g
Kakaové řezy
Fotografie: Pixabay

Postup:

  • Nejprve vyšlehejte vejce s cukrem do pěny.
  • Poté postupně přidávejte olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva a instantní čokoládovou směsí (např. Granko). Obsahuje-li čokoládová směs cukr, můžete snížit jeho množství v ingrediencích. Tuto směs lze také nahradit kakaem.
  • Připravené těsto nalijte rovnoměrně do pečicí formy o rozměrech cca 25×37 cm.
  • Formu vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte přibližně 40 minut.
  • Po upečení těsto propíchněte vidličkou a prolijte cappuccinem (nebo kávou či jiným nápojem dle chuti).
  • Poté potřete džemem.
  • Na přípravu polevy zahřejte smetanu a nalámejte do ní čokoládu. Míchejte, dokud se nerozpustí. Tuto směs nalijte na celý povrch buchty.
  • Dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*