Dokonalé palačinky podle cukrářky Magdy. Tajný recept, který se rozhodla sdílet s věřejností

Připravit dokonalé palačinky, které budou nadýchané a osmažené do zlatohnědé barvy, není tak jednoduché. Pomůže těchto pár jednoduchých tipů.

Ideálně připravená palačinka by měla mít krásnou zlatohnědou barvu a vláčnou nadýchanou konzistenci. Ukazuje se, jaké drobné detaily dokážou přípravě tohoto chutného jídla prospět, nebo naopak uškodit. Díky pomoci pomoci nejpopulárnější české cukrářky Magdy můžeme prozradit, několik takových drobností, které zaručí, že vaše palačinky budou přesně takové, jak si je představujete.

Suroviny

  • 1,5 hrnku mléka
  • 1,5 hrnku perlivé vody
  • 2 celá vejce
  • 2 hrnky mouky
  • špetka soli
  • přepuštěné máslo na smažení

Příprava

Připravte si dostatečně velkou misku a kvedlačku na míchání. Vyklepněte do misky obě vejce a přidejte špetku soli. Přidejte mléko – nemělo by být studené, ale ideální je pokojová teplota.

Postupně začněte přidávat mouku tak, aby jste rozmíchali veškeré hrudky. Pokud chcete hodně tenké palačinky, použijte hladkou mouku, pokud máte rási silnější, nadýchané a velmi pružné, použijte polohrubou mouku. Není problém obě mouky namíchat.

Když je těsto na míchání příliš husté, začněte přilévat perlivou vodu. Perlivá voda zajistí provzdušnění těsta a jeho nadýchanou konzistenci. Na míchání nikdy nepoužívejte mixér. Ruční zpracování zaručí celistvost těsta. Správnou hustotu těsta zjistíte pomocí lžíce. Když na ni těsto naberete a vyklopíte je do mísy, měla by jeho část stéct dolů a druhá část zůstat na lžíci. Těsto nechte alespoň 20 minut odpočívat.

Připravte si pánev s kvalitním nepřilnavým povrchem a přepuštěné máslo. Rozehřejte na pánvi kousek másla tak, aby se pomastilo celé dno pánve. K tomu poslouží třeba mašlovačka.

Těsto promíchejte, nalijte porci těsta na pánev a nakláněním pánve rozlijte těsto po celém dnu. Osmažte palačinku z obou stran do zlatavé barvy. Máslo nemusíte přidávat pod každou palačinku. Postačí jen malý kousek pod každou třetí palačinku.

Tipy na závěr

Pokud připravujete palačinky na sladký způsob, určitě jim prospěje přidání malého množství citronové kůry do těsta. Můžete ji zakoupit v každém supermarketu mezi kořením. Pokud si chcete nastrouhat svou, budete potřebovat chemicky neošetřený citron, který důkladně omyjte a na jemném struhadle ostrouhejte jen tenkou žlutou vrstvu kůry. Bílá dužina pod ní je hořká a mohla by vám požitek z výborných palačinek pokazit.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]