Úžasně palačinky tenké jako ubrousek. Recept prababičky Blanky se stal hitem, každý po něm šílí radostí a hledá ho

Každý den se asi nikomu nechce vyvařovat nějaké těžké jídlo, u kterého strávíte celé dopoledne u plotny. Toto jídlo vám nezabere ani hodinu.

Kdo by nemiloval palačinky? Toto jídlo dělají všechny ženy svým dětem už po staletí a každá má svůj recept, na který nedá dopustit. Na tomto receptu je ale cosi zvláštního, především to, že všeho budete potřebovat stejné množství, takže si to rychle zapamatujete. A jakmile tento recept vyzkoušíte, už nikdy nebudete chtít dělat palačinky jinak.

Co budete potřebovat

  • Vejce – 4 ks
  • Mouka – 4 polévkové lžíce
  • Cukr – 4 polévkové lžíce
  • Škrob – 4 polévkové lžíce
  • Olej – 2 polévkové lžíce
  • Mléko – 500 ml
  • Sůl – špetka

Příprava je velice jednoduchá

Nejprve je třeba si smíchat všechny sypké a suché přísady. Nasypte sůl a cukr do hluboké nádoby, přidejte k tomu mouku a bramborový škrob. Pořádně to zamíchejte dohromady. Nyní k této směsi přidejte 4 celá vejce. Všechny ingredience velice pečlivě promíchejte. Nejlépe se to bude dělat s kuchyňským robotem, ale určitě není problém, vymíchat to pouhou metličkou. Jen se s tím trošku nadřete.

Za chvíli už budete mít hotovo

Během míchání do směsi přilévejte postupně mléko a také několik lžic rostlinného oleje. Mělo by vám vzniknout těsto, ve kterém bude spousta vzduchových bublin. Palačinky smažte na rozehřáté pánvi a nalévejte tam tak polovinu naběračky. Hotové palačinky pokládejte na sebe a potírejte máslem.

Z takového množství vytvoříte opravdu velké množství palačinek, které si poté můžete natřít čímkoli budete chtít. Nejoblíbenější u dětí bývá buď čokoláda a na ní čerstvé ovoce a šlehačka, nebo klasická marmeláda. Záleží jen na vás. Přejeme vám dobrou chuť

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]