Dokonalý český jablečný pudink, který chutná 10x lépe než v cukrárně: Hodí se při každé příležitosti

Pudinkový koláč

Pudink je nádherný a měkký dezert, který se obvykle připravuje ve vodní lázni. Jeho první receptura pochází z roku 1824 a od té doby bylo vyvinuto mnoho variant.

Jablečný pudink, připomínající chuť charlotte dortu nebo muffinů, si získal oblibu u dětí i dospělých. Jeho chuť je lahodná, příprava je ale až překvapivě jednoduchá a s dospělým dozorem si jej mohou v klidu připravit i děti. Výhodou tohoto receptu je nejen jednoduchost jeho přípravy, ale také skutečnost, že na jeho přípravu nepotřebujeme žádné speciální ingredience.

Ingredience potřebné na přípravu jablečného pudinku:

  • 1 litr mléka
  • tyčinka skořice
  • kůra z jednoho citronu
  • 130 gramů cukru
  • 6 slepičích vajec
  • karamelová omáčka
  • 3 velká jablka

Nejprve si připravíme jednoduchý pudink

Do hrnce vlijte mléko a přidejte skořici, citronovou kůru a cukr. Směs zahřejte na střední teplotě a pravidelně míchejte. Mezitím oloupejte jablka, nakrájejte je na malé kousky a pokapejte šťávou z půlky citronu. Jablka odložte na chvilku stranou a dále se věnujte přípravě pudinku v hrnci.

Nejrychlejší dort hotový dort ukrojený

Bleskurychlý piškotový dort je moje jistota při každé rodinné párty. Doslova se rozpadá na jazyku

Obě ingredience smíchejte

Po zahřátí mléko sceďte přes síto a smíchejte s jablky. Celou směs šlehejte mixérem po dobu jedné minuty, přičemž ke konci šlehání vmíchejte vejce. Směs následně přendáte do trouby, proto nyní troubu předehřejte na 170 stupňů Celsia a to ideálně s použitím horního a dolního ohřevu.

Jablečný pudink

Vše navrstvíme do pekáče a počkáme na výsledek

Dno pekáče vymažte tukem a nalijte trochu karamelové omáčky. Do nádoby poté nalijte směs a pekáč i s jeho obsahem vložte do předehřáté trouby. Pudink pečte po dobu 50 minut. Po upečení pudink podávejte se lžící, můžete jej dozdobit také domácí šlehačkou nebo hoblinkami čokolády. Tento pudink je neobyčejně jemný, lahodný a lehký, což ocení každý člen vaší rodiny.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*