Ztvrdlé staré rohlíky ponořte do vroucí vody, nařízněte a strčte do trouby. Získáte tak skvěle křupavou bagetu

Pokud i vy potřebujete ke snídani čerstvé a křupavé pečivo, možná se vám uleví. Už totiž nebudete muset chodit do obchodu.

Co asi může být chutnější, než čerstvě upečená křupavá bageta? Udělat si ji doma není vůbec obtížné, pokud použijete jeden zajímavý lifehack. A bude stačit, když domácí rohlík ponoříte do horké vody. Bude stačit na 30 sekund před pečením. Uvidíte, jak ohromujícího výsledku dosáhnete. Tak co, vyzkoušíte to?

Co budete potřebovat

  • 400 ml teplého mléka
  • lžičku soli
  • 2 lžičky cukru
  • 8 g sušeného droždí
  • 40 ml olivového oleje
  • 600 g mouky
  • olej k promazání plechu

Velmi jednoduchý způsob

Do teplého mléka přidejte sůl, cukr, sušené droždí a olivový olej. Všechny suroviny dobře promíchejte. Přidejte mouku a vypracujte husté a elastické těsto, které se vám nebude lepit na ruce. Těsto vložte do nádoby, zakryjte potravinářskou folií a nechte hodinu kynout na teplém místě. Během této doby těsto několikrát zvětší svůj objem.

Fotografie: Pexels

Těsto si rozdělte na 10 stejných dílů. Z každého dílu si vytvarujte kouli, přikryjte utěrkou a nechte ještě dalších 10 minut na stole. Z každé kuličky poté vytvarujte minibagetu. Ponechte tyto polotovary na stole pod ručníkem dalších 20 minut. Každou bagetu ponořte na asi 30 sekund do hrnce s horkou vodou. Ostrým nožem udělejte do každé bagety zářezy a poté každou namažte mlékem.

A máte skoro hotovo

Tyto bagetky pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 40 – 45 minut. Úplně to nejtěžší na těchto bagetách je vydržet než vychladnou. Kdybyste je totiž snědli ještě horké, určitě vás bude bolet břicho. Podávejte je ke snídani a uvidíte, že lepší bagety jste nikdy nejedli. Můžete je jíst jen tak a nebo je namazat například máslem. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*