Šťavnatá a neuvěřitelně chutná domácí klobása podle rumunské receptury: Manžel je vychvaluje až do nebes

Fotografie: Pixabay

Mezi oblíbené světové kuchyně patří italská, čínská nebo thajská, které jsou známé po celém světě. Ale prakticky v každé kuchyni najdete nějaký výborný recept. Třeba i v rumunské.

Domácí klobása je tradičním pokrmem. Obvykle je plněná masem, ale v některých zemích do ní dávají i brambory se škvarky. Nikde přece není napsáno, že je nutné klobásy napěchovat jen masem. Ale pravda je, že tato varianta je asi nejchutnější a nejběžnější. Podle následujícího receptu si i v domácích podmínkách budete moci připravit chutné vlastní masové klobásy. Takto je totiž dělají v Rumunsku.

Co budete potřebovat na domácí klobásy

  • 3 kg vepřového masa
  • 1,5 kg hovězího masa
  • 3 ks česneku
  • 2 lžíce papriky
  • 1 lžička mletého pepře
  •  1 polévková lžíce sušeného tymiánu
  • 1 polévková lžíce kajenského pepře
  • půl lžičky nového koření
  • voda
  • střívko na klobásy

Postup přípravy

  • Nejprve si zpracujete maso. Hovězí i vepřové pomelete na mlýnku na maso. Společně s ním pomelete všechen česnek. Přidáte hrubou sůl a veškeré uvedené koření. Nalijete vodu asi půl litru a dobře promícháte. Maso můžete vybírat i tučnější. Když použijete libové, je možné ještě směs doplnit trochou smetany.
  • Nyní přejděte k plnění klobás do střívek. Je ideální, máte-li k tomu nástavec na mlýnek, protože s ním jde práce lépe od ruky.
Fotografie: Pixabay
  • Vytvořené masové klobásy na několika místech propíchnete tenkou jehlou, aby z nich vyšel přebytečný vzduch. Tím zabráníte, aby během vaření ve vodě praskly.
  • Do hlubokého hrnce nalijete vodu a ohřejete ji na teplotu 85 °C, neměla by vařit. Pak do ní dáte klobásy a povaříte a počkáte, až změní barvu na bílou.
  • Tímto je proces výroby domácí klobásy hotový.
  • Rumunská klobása se dále již neudí. Uložíte ji do chladna a můžete ji pak už jen ochutnávat tak dlouho, až se po ní jen zapráší.
František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*