Sbírka TOP receptů na domácí klobásky. Díky nim budete letos o svátcích za hvězdu. Každá návštěva bude škemrat o tyhle vánoční recepty

Někdy není potřeba všechny věci kupovat v obchodě, když si je můžete udělat sami doma. Řeč je právě i o těchto domácích klobásách.

Hodně lidí miluje všechny druhy uzenin a někteří z nich mají už v obchodě vytipované své oblíbence. Také si myslí, že by doma nikdy nezvládli připravit tak dobrou klobásu nebo třeba salám, jako je právě ten kupovaný. Ale to jsou na omylu. Jakmile zkusíte aspoň jeden z těchto dvou receptů na domácí klobásy, už nikdy žádnou nekoupíte v obchodě. Nevěříte? Tak to vyzkoušejte!

Co budete potřebovat k přípravě první klobásy

  • stejné množství srdcí, jater a a plic
  • prsa nebo líčka
  • dle chuti sůl, pepř, koření a česnek
Fotografie: Pixabay

Postup přípravy

Všechny masné přísady si dejte uvařit do osolené vody, nechte vychladnout a rozemelte v mlýnku na maso. Mleté maso potom dochuťte solí, pepřem a dalším kořením, velice potřebný je v tomto případě koriandr a kmín. Tato dvě koření totiž masu dodávají zvláštní chuť a vůni. Střívka si naplňte mletým masem, zafixujte konce, udělejte pár vpichů párátkem a dejte je do trouby na 40 minut.

Bramborová klobása

K přípravě této bramborové klobásy budete potřebovat:

  • 3 brambory
  • cibuli
  • slaninu
  • dle chuti sůl, pepř, koření a bylinky

Jak na to

Brambory si nastrouhejte na jemném struhadle a nechte 5 minut odpočinout. Poté z toho vymačkejte přebytečnou šťávu. Slaninu nakrájejte na malé kostičky a orestujte na pánvi. Cibuli si nakrájejte nadrobno a společně se slaninou ji přidejte k bramborám.

Směs řádně promíchejte a přidejte ještě sůl, pepř, koření a bylinky. Naplňte jelítka, konce zavažte a párátkem udělejte vpichy. Klobásu vložte do vroucí vody a přibližně 15 minut vařte. Poté ji přendejte na pánev a smažte na ní do zlatova. Tuto klobásu můžete podávat s různými saláty a dalšími přílohami.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]