Nadýchané koblihy s marmeládou podle receptu pratety Blanky. Tak měkké a nadýchané nemají ani v tom nejlepším pekařství

Tyto koblížky jsou velmi nadýchané a jemné, takže když do nich přidáte vaši oblíbenou marmeládu, vytvoříte naprosto dokonalou chuť.

Koblihy jsou velmi oblíbenou sladkostí v mnoha zemích, z nichž každá ji připravuje svým vlastním způsobem. Existují různé možnosti přípravy těsta a polevy na toto skvělé sladké pečivo. Není v nich velký rozdíl, mohou se plnit čokoládou, marmeládou a nebo jen třeba posypat cukrem. Výsledek je ale úplně stejný, vždy jsou naprosto dokonalé.

Co budete potřebovat

  • 300 ml vody
  • 7 g droždí
  • lžička soli
  • 100 g marmelády
  • 600 g mouky
  • 3 lžičky cukru
  • 400 ml oleje

Budete nadšeni

Nejprve si droždí rozpusťte v teplé vodě. Přidejte cukr a sůl a důkladně tuto směs promíchejte. Do hluboké nádoby nasypte 350 gramů prosáté mouky a zalijte kvasnicovou směsí. Důkladně promíchejte. Přidejte 2 lžíce oleje, promíchejte a poté přidejte zbylou mouku. Rukama si nyní vytvořte těsto.

Mísu přikryjte utěrkou a dejte na hodinu vykynout na teplé místo. Po této době si těsto srolujte. Těsto rozdělte na kousky, z každé vytvarujte kuličky a vyválejte z nich koláče. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte 10 minut odležet. Na koláče naneste vámi zvolený džem a okraje dejte k sobě a snažte se je zakulatit. Nechte je dalších 10 minut. Smažte je z obou stran dozlatova a ještě teplé můžete podávat.

Různé náplně

Ale nemusíte je plnit pouze marmeládou, záleží, na co máte chuť. Můžete použít třeba i čokoládu, nebo dokonce vanilkový puding. Fantazii se meze nekladou. U dětí bývají nejvíce oblíbené ty s čokoládou. Nakonec všechny koblížky posypte moučkovým cukrem a užívejte chuti. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*