Každá žena, která se někdy rozhodla upéct nějaký dort, určitě hledala recept na ten nejlepší krém. Proto se vám budou hodit recepty na tyto krémy.
Pokud má někdo z vašich blízkých narozeniny a vy nevíte, co mu dát jako dárek, zkuste upéct nějaký dort. Je ale dost možné, že nebudete vědět, jaký krém do něj použít. Z toho důvodu byste si měli uložit recepty na tyto krémy, které jsou na plnění dortů naprosto nejlepší. Tak který z nich si vyberete?
Vanilkový krém
- 0,5 litru mléka
- 200 g cukru
- 1 lžička vanilky
- 50 g mouky
- 4 žloutky
Do mísy oddělte žloutky od bílků a smíchejte je s cukrem. Přidejte mouku a vanilku a pořádně mixérem promíchejte. Mléko přiveďte k varu, spojte s vaječným základem a opět promíchejte. Směs si přelijte do hrnce a dejte na sporák. Vařte několik minut do úplného zhoustnutí a poté nechte vychladit.
Krémový vanilkový krém
- 1 máslo
- 100 g moučkového cukru
- 4 vejce
- polévkovou lžíci cukru
- dle chuti vanilku
Nejprve si smíchejte vejce s cukrem ve žáruvzdorné nádobě. Směs dejte na sporák a vařte, dokud nebude úplně hustá. Poté ji nechte vychladnout. Máslo si smíchejte s moučkovým cukrem, nejlépe vám to půjde mixérem. Máslovou směs spojíte s hustým krémem a dejte do lednice na několik hodin vychladnout.
Krém s kondenzovaným mlékem
- 200 g másla
- 2 vejce
- 100 g kondenzovaného mléka
- likér nebo vanilku dle chuti
Nejprve si nechte máslo změknout, pokud nemáte moc času, tak ho na chvíli dejte do mikrovlnky. Poté ho zašlehejte s kondenzovaným mlékem. Do krémového základu poté vmíchejte oba žloutky. Můžete to nechat takto a nebo do směsi můžete přidat pár kapek vanilkového aroma nebo nějakého likéru.
Krém z mascarpone
- 250 g mascarpone
- 500 ml šlehačky
- 200 g cukru
Všechny ingredience dejte do misky a začněte míchat. Míchejte do té doby, než získáte krém. Nejprve mixujte na střední otáčky a po nějaké době je zvyšte. Do tohoto krému můžete přidat například nutellu, kakao a nebo třeba sušený a strouhaný kokos. Mascarpone by mělo mít pokojovou teplotu a šlehačka naopak vychlazená.
Čokoládový krém
- 500 ml mléka
- 150 g cukru
- 50 g mouky
- 100 g kakaa
- 60 g másla
- 5 žloutků
- 2 lžičky vanilkové esence
Nejprve si do hrnce nalijte 375 ml mléka a vanilkovou esenci. Jemně promíchejte a dejte na sporák, dokud se mléko nezačne vařit. Poté odstavte a nechte vychladnout. Mezitím si v míse smíchejte žloutky s cukrem a máslem a míchejte, dokud nezískáte poměrně hustý krém. Za stálého šlehání přidávejte vychladlé mléko. Poté už jen přidejte mouku a kakao a stále míchejte, dokud vám nevznikne krém a také zbývající mléko. A máte hotovo.