Kdo miluje ryby má určitě rád i všelijaké pomazánky a saláty z nich. Dobrou zprávou je, že už je nebudete muset kupovat, ale připravíte si je doma.
Tahle rybí pomazánka vám pomůže proměnit obyčejné chlebíčky ve slavnostní a skvělé občerstvení. Žádný kupovaný produkt z obchodu její chuť nedokáže nahradit. Většinou se na přípravu téhle pomazánky používá konzerva tuňáka v oleji, ale samozřejmě můžete použít, jakoukoliv rybu chcete. Doporučujeme udělat rovnou dvojitou dávku, protože pomazánka bude okamžitě pryč.
Co budete potřebovat
- 3 vejce
- 200 g uzeného sýra
- 4 stroužky česneku
- 180 g tuňáka v konzervě
- 2 lžíce majonézy
- 1 bagetu
- sůl a pepř dle chuti
Je to neuvěřitelně jednoduché
Nejprve si nakrájejte bagetu na stejné plátky a na suché pánvi ji osmažte z obou stran dozlatova. Vezměte si jeden stroužek česneku, oloupejte ho a každý kousek bagety s ním potřete. Nezapomeňte česnek namáčet do soli. Všechna vajíčka si uvařte natvrdo a nastrouhejte je na jemném struhadle. Také tvrdý uzený sýr si na tomto struhadle nastrouhejte. Abyste se vyhnuli tomu, že struhadlo bude zalepené, potřete ho z obou stran olivovým olejem.
Všechno si smíchejte
Nyní si nastrouhané vejce, sýr, koření, lisem protlačený česnek a tuňáka dejte do jedné skleněné misky. Všechny suroviny dobře promíchejte, přidejte majonézu, a pokud by se vám to zdálo málo slané, ještě to dosolte. Znova promíchejte. Nyní pomazánku jen namažte na bagetu a tu ozdobte třeba plátkem okurky.
Pokud se vám nechce mazat každý plátek bagety zvlášť, můžete pomazánku jíst i jako salát. Jakmile někdo tuto pomazánku ochutná, ihned bude chtít recept. A vy už nebudete muset rybí pomazánky kupovat v obchodě.