Pokud máte doma brambory a konzervu tuňáka, tak si uložte tento recept na plněné nebe v hubě

Když jsou doma ve spíži v zásobě brambory, vždy z nich vykouzlíte nějaké jídlo. Zajímavá je jejich kombinace s rybím masem. Po usmažení vám vznikne zcela originální pokrm.

Nejedna kuchařka nebo kuchař marně přemýšlí, co by tak připravili na jídlo pro rodinu. Chtělo by to něco nezvyklého, co povzbudí chuťové buňky výbornou chutí. Máte-li doma brambory a konzervu tuňáka, tak je vyhráno. Lze z nich uvařit oběd nebo teplou večeři, po kterých se jen zapráší. Bramborové placky jsou oblíbeným pokrmem, který lze vhodně doplnit třeba zeleninovým salátem. Připravte si je podle našeho receptu a podrobného návodu.

Co všechno obsahuje maso z tuňáka

Maso z tuňáka patří mezi oblíbené pokrmy. Nejčastěji se s ním setkáme, když si koupíme konzervu. Na rozdíl od sardinek nebo lososa neobsahuje tuňák tolik omega-3 mastných kyselin, přesto je to maso ceněné a hlavně chutné. Tuňák je vhodnou potravinou pro diabetiky a ty, co drží redukční dietu, protože je chudší na sacharidy. Pro výrobu tuňákových konzerv se používá druh tuňáka s nízkým obsahem tuku. Z vitamínů v mase najdeme A, E, B, z minerálů železo, fosfor, hořčík, zinek, selen, draslík a jód.

Co budete na bramborové placky potřebovat

  • 1 kg brambor
  • 1 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • konzerva tuňáka
  • sůl, pepř, zelená cibule, koření dle chuťových zvyklostí

  • 1 ks salátové okurky
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvý kopr
  • 2 lžíce bílého neslazeného jogurtu, zakysané smetany, majonézy nebo měkkého smetanového sýra podle toho, co máte rádi, nebo co doma najdete

Postup přípravy

  • Brambory oloupejte a uvařte do měkka. Potom je rozmačkejte na kaši, do které přidáte vejce a máslo.
  • Směs doplníte masem z rybí konzervy, zelenou cibulí, případně jinými čerstvými bylinkami. Výborný je například kopr.
  • Do bramborové hmoty přidejte mouku a dobře promíchejte.

  • Ze směsi vytvarujte placičky a obalte je v mouce.
  • Usmažte je na pánvi na řepkovém oleji do zlatova.
  • Nyní si připravíte dip. Salátovou okurku postrouháte nahrubo, smícháte s majonézou, případně smetanou, bílým jogurtem nebo smetanovým sýrem. Vše doplníte nasekaným koprem, solí, česnekem. Dobře promícháte. Hotové bramborové placičky pak namáčíte v připraveném dipu.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*