Dort, jehož základem je pudink, si zamilují nejenom děti

Máte doma velké množství banánů a pudink? Pak se nechte inspirovat tímto dokonalým dezertem s kakaovou příchutí, který si zamilují nejen ti nejmenší, ale i dospělí. Jeho příprava není nijak složitá. Podávat jej můžete jako zákusek po nedělním obědu, nebo při slavnostním setkání s přáteli, v podobě sladké tečky na závěr. Oslní všechny přítomné.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu pudinkového dortu?

Než se pustíte do pečení, připravte si tyto ingredience:

  • 125 gramů másla
  • 125 krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 100 gramů polohrubé mouky

Také budete potřebovat: 2 lžíce kakaového prášku, půlku balíčku kypřícího prášku do pečiva, 100 gramů zakysané smetany, 4 až 5 zralých banánů, 600 mililitrů mléka, 40 gramů cukru, 1 sáček a půl pudinkového prášku s příchutí vanilka a 50 gramů mléčné čokolády.

Jak postupovat při přípravě pudinkového dortu?

V hlubší míse si vyšlehejte změklé máslo spolu s cukrem, poté přidejte vejce, prosetou polohrubou mouku, kypřící prášek a kakao a vytvořte hladké polotekuté těsto. K ruce si následně vezměte plech (22 x 30 cm) vystlaný pečícím papírem a vlijte do něj připravené kakaové těsto. Rovnoměrně rozetřete a dejte do trouby péct na 25 minut při 180 stupních Celsia.

Příprava pudinkové náplně a kompletace zákusku

Než se korpus na dort upeče, připravte si klasickým způsobem dle návodu pudinkový krém s příchutí vanilky. Poté vyjměte kakaový korpus z trouby, nechte jej vychladnout a následně položte na jeho povrch plátky zralých banánů a ty nakonec rovnoměrně přelijte pudinkovým krémem. Pudink pak ještě ozdobte rozpuštěnou mléčnou čokoládou. Celý dezert dejte ideálně přes noc vychladit a ztuhnout do lednice a podávejte pokrájený na jednotlivé porce s šálkem kávy, kakaa, nebo čaje. Místo banánů můžete případně použít i jiné oblíbené ovoce. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]