Sbírka TOP 6 lahodných KRÉMŮ: Levné a rychlé recepty od cukrářky, se kterými se úžasně pracuje

Někdy je velmi složité udělat dokonalý dort, který bude nejen držet svůj tvar, ale také chutnat. Teď už to nebude žádný problém.

Pokud i vy patříte k těm, kteří si dort raději upečou doma, než aby si ho někde objednali, určitě se vám budou hodit tyto recepty. Jsou totiž na krémy, které vás nikdy ničím nezradí, zkrátka se vždy podaří. Domácí dorty jsou totiž nejen zdravější, ale především mnohem levnější, než kdybyste si je někde kupovali. Tak co, vyzkoušíte jeden z nich?

1) Smetanový krém

  • 500 ml smetany
  • 200 g cukru
  • 1 lžička vanilky
  • 4 žloutky
  • 50 g mouky

Nejprve si vyšlehejte žloutky s cukrem a vanilkou. Poté k nim přidejte horkou smetanu a na mírném ohni míchejte do zhoustnutí. Poté už jen přidejte mouku a vařte, dokud krém nemá požadovanou hustotu. Nic na tom není.

2) Máslový krém

  • máslo
  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 100 g moučkového cukru
  • vanilka

Nejprve si smíchejte cukr s vejci. Přesuňte tuto směs do hrnce a ten dejte na mírný oheň. Průběžně míchejte do zhoustnutí. Máslo si utřete s moučkovým cukrem, poté přidejte vaječný krém a vanilku. Dobře promíchejte a máte hotovo.

Fotografie: Pexels

3) Kondenzované mléko

  • plechovka kondenzovaného mléka
  • máslo

Toto je ten nejjednodušší krém. Máslo si zkrátka jen pořádně vyšlehejte s kondenzovaným mlékem a máte hotovo. Krém je oblíbený především u dětí.

4) Kondenzované mléko a vejce

  • 200 g másla
  • 100 g kondenzovaného mléka
  • 2 žloutky
  • vanilka

Smíchejte kondenzované mléko s máslem tak, jako v předchozím receptu. Poté smíchejte žloutky s vanilkou a to přidejte do máslové směsi.

5) Krém s krupicí

  • 0,5 hrnku mléka
  • 1 lžíce krupice
  • 1 lžička cukru
  • 0,5 lžičky másla
  • 1 žloutek
  • 1 lžička vanilkového cukru

Nejprve si mléko svařte s vanilkovým cukrem. Krupici smíchejte s trochou vody a přidejte do ní převařené mléko. Na mírném ohni tuto směs míchejte do zhoustnutí. Žloutek smíchejte s máslem a cukrem. Pomalu přidávejte do směsi s krupicí, ale dejte pozor, aby vám nezůstaly hrudky.

Fotografie: Pexels

6) Světlý krém

  • 2 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • troška vanilkového cukru
  • 1,5 hrnku mléka
  • 2 lžičky rozpuštěného másla
  • 2 lžičky mouky

Vejce si smíchejte s moukou. Mléko svařte s cukrem a po troškách ho přilévejte do vaječné směsi. Přiveďte k varu a přidejte k tomu vanilkový cukr a máslo. Když je krém hotový, vložte misku do hrnce se studenou vodou. Musí totiž rychle a rovnoměrně vychladnout.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]