Důchodkyně Renata (67) bojuje o život poté, co snědla oblíbenou potravinu. Na tohle si v dnešní době dejte pozor

Některé potraviny mají omezenou dobu trvanlivosti a každý člověk by tak měl dávat pozor na to, jak je skladuje. Tato žena si zašla do asijské restaurace na smaženou rýži a poté skončila v nemocnici.

Každý člověk potřebuje k životu jídlo, které mu toho dodá opravdu hodně. U potravin je ale nutné hlídat datum spotřeby a také včas uklízet jídlo, které člověk hodlá ještě jíst. Pokud se tak nestane, může být poté někomu hodně špatně nebo se dokonce může otrávit jídlem. Tato žena si zašla do restaurace na smaženou rýži a poté musela urychleně do nemocnice.

Správné skladování potravin

Asi každému se již někdy stalo, že si koupil nějakou potravinu a doma zjistil, že netuší, jak ji vlastně správně skladovat. Abyste zjistili, jak takovou surovinu skladovat, stačí si přečíst popis, který se nachází na produktu. Vždy je zde uvedeno, jak výrobek skladovat a také je potřeba hlídat datum spotřeby, které byste neměli příliš překračovat.

Někteří lidé také skladují špatně jídlo, které si zrovna donesli domů z nějaké restaurace nebo právě dovařili doma. Vždy, když si uvaříte a poté jídlo nandáte na talíř, počkejte chvilku, až zbytky v hrncích / zapékacích mísách trochu vychladnou a poté je dejte do ledničky. Zabráníte tím tomu, že by se jídlo zkazilo nebo se v něm rozmnožily bakterie.

Žena si zašla na jídlo do asijské restaurace

„Jednoho dne jsem měla velikou chuť na nějaké asijské jídlo a řekla jsem si, že na večeři pozvu manžela do nedaleké restaurace. Byl to podnik, do něhož jsem už párkrát zašla a nikdy s ním nebyl žádný problém. Tentokrát jsem ale netušila, jak málem zemřu jen kvůli jedné večeři.“ Vyprávěla Renata, která sama přiznává, že podobný večer už by zažít nikdy nechtěla.

smažená rýže

Dala jsem si své oblíbené jídlo

„Jakmile jsme došli s mužem do restaurace a přinesli nám jídelní lístek, rovnou jsem obsluze řekla, že bych si ráda dala smaženou rýži. Je to mé nejoblíbenější jídlo a celý den jsem se na něj těšila. Když nám servírka po malé chvilce přinesla hotové jídlo, byla jsem vcelku mile překvapena rychlostí kuchaře. Bohužel jsem ale netušila, že mé jídlo bylo pravděpodobně připraveno již delší dobu.“ Sdělila Renata a pokračovala s vyprávěním toho, jak probíhal celý večer.

„Ani já, ani můj manžel jsme nezaregistrovali, že by jídlo chutnalo nějak divně nebo zkaženě. První, kdo to zaregistroval, byl můj žaludek, když jsme odcházeli domů. Udělalo se mi celkem nevolno a bohužel jsem se musela po cestě domů i vyzvracet. Ani to mi ale nepomohlo, protože noc byla strašná. Ráno jsem se probrala s dýchacími potížemi a manžel mi proto zavolal sanitku.“ Řekla Renata a povídala dál.

žena vypráví svůj příběh

Žena byla odvezena do nemocnice

V nemocnici jsem byla zpočátku na JIP a poté jsem zde strávila celkem 8 dní. Lékaři mi sdělili, že jsem měla těžkou otravu jídlem, ale že budu v pořádku. Také jsem zjistila, že v restauraci mi podali rýži, kterou nechali uvařenou celý den při pokojové teplotě