Kamarádka šéfkuchařka mě naučila, jak za 20 vteřin připravit to nejlepší trhané kuřecí maso

Kuřecí trhané mixérem vlevo plátek masa vpravo metly mixéru

Trhané maso zažívá i v našich končinách v posledních letech doslova boom. Jeho využití je velice široké, skvěle se uplatní například v burgerech.

Jedním z nejoblíbenějších druhů masa je kuřecí. Ať už ho pečeme, vaříme, nebo přidáváme do polévek a zapékaných pokrmů, jeho příprava obvykle vyžaduje čas na krájení. Blogerka Ania Zyśk přišla s jednoduchým a efektivním trikem, který tuto práci značně usnadní. Kuřecí prsa se těší značné oblibě nejen díky své jemné chuti, ale i díky vysokému obsahu bílkovin a vitamínů B3 a B6. Jsou bohatým zdrojem selenu, zinku, hořčíku a fosforu, což z nich činí ideální základ zdravého jídla.

Mixované či trhané kuřecí maso pomocí jednoduchého lifehacku

Na našem stole se drůbeží maso objevuje velice často. Kuřecí prsa zcela jistě vedou, jejich úprava trháním je velice oblíbená. Jak je ale rozdrobit snadno a rychle, aniž byste museli sahat po noži? Stačí použít obyčejný mixér se dvěma metlami! Tedy pomocníka, který se v našich končinách nachází prakticky ve všech kuchyních. Je to až legračně jednoduché, zabere to minimum času, ale budete za hvězdu!

Ingredience:

  • Uvařené kuřecí prso
Zalí s mletým masem ruka pokládá maso na plátek zelí

Můj dědeček řezník mi ukázal, jak připravit to nejlepší mleté maso. Jeho tajemstvím jsou plátky zelí

Postup přípravy trhaného či mělněného kuřecího masa:

  • Uvařené kuřecí prso vložte do mísy.

Kuřecí trhané mixérem mixování metlami

  • Zapněte ruční mixér a několik sekund maso mixujte, dokud se nerozmělní na malé kousky.
  • Takto připravené maso ihned použijte do polévek, zapékaných pokrmů nebo salátů.

Kuřecí trhané mixérem natrhané maso

  • Tip pro dny všední i sváteční: Tento lifehack se hodí nejen při vaření polévek a zapékaných jídel, ale i při přípravě domácích masových náplní, tortill nebo sendvičů. Výborně jej využijete i při přípravě zeleninových či těstovinových salátů, jejichž součástí bývá i kuřecí maso.
  • Trhané či mělněné maso budete díky tomuto triku mít nachystané takzvaně „než bys řekl švet“! Ušetří vám to spoustu času a maso bude vždy rovnoměrně rozdrobené.
  • Vyzkoušejte tento trik a zjednodušte si přípravu vašich oblíbených pokrmů.
  • Přejeme vám dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*