Co přidat do houbové polévky, abyste se zbláznili její chuti: Navíc se z ní stane krémová detoxikační slast pro tělo

Pokud jste nasbírali velké množství hříbků a už tak nějak nevíte, co s nimi udělat, vyzkoušejte tuto skvělou polévku.

Houbová sezóna se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci, takže pokud jste ještě žádný nenasbírali, je na čase to napravit. A jakmile nějaké budete mít, tak si z nich zkuste udělat tuto skvělou polévku. Je velmi jednoduchá na přípravu a v těchto dnech, kdy je docela zima, vás rozhodně zahřeje. Opravdu to vyzkoušejte.

Co budete potřebovat

  • 400 ml smetany
  • 250 g hříbků
  • 2 stroužky česneku
  • půl cibule
  • nudle
  • dle chuti sůl a pepř
  • 1,2 l zeleninového vývaru
  • 2 celery
  • šalvěj
  • tymián
  • 100 ml oleje

Postup přípravy této polévky

Nejprve si připravte zeleninu. Celer zbavte tenké slupky a poté ho nakrájejte najemno. Hříbky si očistěte a také nakrájejte. Aby jídlo bylo sytější, můžete do něj přidat třeba 2 brambory. Na pánvi si rozehřejte rostlinný olej. Na něm si orestujte cibuli a celer do měkka. K měkké zelenině na pánvi nyní přidejte houby a česnek.

Po pár minutách zeleninu stáhněte z ohně, zalijte trochou vývaru a dochuťte tymiánem a šalvějí. Poté tento výpek dejte do vroucího vývaru a pořádně zamíchejte. Polévku povařte asi 20 minut a poté do polévky vlijte smetanu. Pokrm osolte a vařte dalších 15 minut. A na posledních 5 minut přidejte do polévky nudle. Když je pokrm hotový, nechte ho ještě chvíli stát pod pokličkou. A můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!