Jak udělat nejlepší játra tak, aby byla šťavnatá a křehká: Celý život chybujete v této maličkosti

Připravte si k obědu skvělá játra se zeleninou. Dělají se na jedné pánvi a chuťově jsou naprosto luxusní. Opravdu je vyzkoušejte.

Mnoho lidí opravdu nemá rádo játra a nedokáží si ani představit, že by je měli pozřít. Ale když je toto maso dobře připravené, zachutná i těm, kteří ho odmítají. Třeba takto připravovaná játra na zelenině. Je to jednoduchý recept, který je ale tak dobrý, že si ho oblíbí naprosto každý. Tak co, vyzkoušíte ho?

Co budete potřebovat

Pokud milujete játra, bude tento pokrm pro vás to pravé. Je to totiž velmi jednoduché a hotové během několika minut. Jako přílohu si můžete udělat cokoliv, na co budete mít chuť. Skvěle bude chutnat jak se zeleninou, tak například s rýží. Potřebovat tedy budete:

  • 800 g hovězích jater
  • 50 ml masového vývaru
  • 1 lžíce cukru
  • 4 rajčata
  • špetka pepře a soli
  • 2 – 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 100 ml mléka
  • 2 cibule
  • dle chuti oregano

Je to velmi jednoduchý pokrm

Játra si omyjte, osušte a nakrájejte na tenké nudličky. Zalijte je mlékem a nechte 15 minut namočené. Poté je vložte do cedníku a nechte okapat. Nyní si maso osolte a posypte oreganem. Na pánvi si rozehřejte slunečnicový olej a přidejte do něj cukr. Vložte na pánev játra a duste pod pokličkou.

Zeleninu si nakrájejte na půlkolečka a přidejte je do pánve. Česnek prolisujte, zalijte masovým vývarem a přikryté duste ještě dalších 5 minut. Nyní už jen vyberte jakoukoli přílohu podle vaší chuti a můžete se pustit do jídla. Hodí se k tomu jak brambory, tak rýže, se vším to bude opravdu moc dobré. V létě je místo teplé přílohy skvělý zeleninový salát. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]