Z dovolené jsem si přivezla recept na nejlepší karbanátky: Lahodnější už být nemohou

Mleté maso je v kuchyni oblíbené, protože díky různému koření a dalším ingrediencím lze z něho připravit pokaždé jiný pokrm. Nejčastěji se používá ve formě karbanátek.

Kdo vymyslel karbanátky, ten by měl dostat metál. V každé rodině mají svůj vlastní nejoblíbenější recept na tuto dobrotu z mletého masa. Někdo sází na klasiku s majoránkou jako hlavním kořením, jiní zkoušejí i další možnosti, které se nabízejí – třeba s mletou paprikou nebo jen pepřem a solí. Samozřejmě záleží i na volbě masa. Karbanátky lze připravit z hovězího, vepřového, drůbežího i rybího masa, případně kombinací několika druhů najednou. Náš recept pracuje s masem hovězí.

Co budete potřebovat

  • 500 g mletého hovězího masa
  • půl lžičky kari
  • sůl lžičky sladké mleté papriky
  • sůl a pepř dle chuti
  • 2 středně velké brambory
  • 2 cibule
  • 2 vejce uvařená natvrdo

  • 2 stroužky česneku
  • 100 g tvrdého sýra
  • majonéza dle potřeby
  • rostlinný olej.

Postup přípravy

  • Nejprve si připravíme mleté hovězí maso, které ochutíme solí, kořením a utřeným česnekem. Velmi dobře ho promícháme a pak vytvarujeme karbanátky.
  • Vezmeme hlubší plech, nalijeme do něho rostlinný olej a poklademe ho cibulí nakrájenou na půlkroužky. Na ně položíme karbanátky.
  • Natvrdo uvařená vejce nastrouháme a posypeme jím povrch karbanátků. Druhou vrstvou budou najemno strouhané syrové brambory a poslední vrstvou bude strouhaný sýr. Nakonec přidáme majonézu.

  • Plech s takto připravenými karbanátky dáte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na dobu asi 45 až 55 minut, až bude maso měkké.
  • Přílohou k tomuto pokrmu může být bramborové pyré. Ale bude stačit i zeleninový salát, protože tyto karbanátky jsou velmi syté.

Karbanátky při pečení v troubě pustí šťávu, která ve spojení s cibulí bude mít výbornou chuť. Je třeba dávat pozor na to, aby se vám pokrm nepřipálil. Co se týká volby zeleninového salátu, záleží na vašich zvyklostech. Hodit se bude okurkový, z rajčat nebo ze zelí s mrkví.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*