Co přidat do hrachové polévky místo uzeného masa? Tato ingredience je jako dělaná pro ty, kteří chtějí zhubnout

Tato hrachová polévka vám rozhodně zachutná, protože to není klasický hrachový krém. Zkuste ji a uvidíte sami.

Hrachová krémová polévka a nebo hrachová kaše není úplně oblíbeným jídlem a to především u mužů. Ale jakmile vyzkoušíte udělat tuto polévku, uvidíte, že si ji oblíbí nejen váš muž, ale vaše děti a vlastně všichni, kdo ji ochutnají. Samozřejmě, že někdy se do ní přidává i maso, pro uzenou chuť. Ale toto je recept na bezmasou verzi.

Je to opravdu jednoduché

Vaření polévky v pomalém hrnci si určitě oblíbíte, protože je to opravdu velmi jednoduché. A hrachová polévka není výjimkou. Recept na tuto polévku je bezmasý, ale i tak je velice dobrý. A aby polévka voněla tak, že se začnou sbíhat sliny, je třeba použít to správné koření. Tak se můžete vrhnout na vaření.

Co budete potřebovat

  • 300 g hrachu
  • 150 g cibule
  • 2 l vody
  • 3 kuličky nového koření
  • 300 g brambor
  • 150 g mrkve
  • 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
  • 0,5 lžičky papriky
  • sůl
  • pepř

Hrášek namočte přes noc

Nejprve si oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kostky. Cibuli nakrájejte na malé kousíčky a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Rozdělaný hrášek můžete jednoduše omýt, ale je lepší namočit ho přes celou noc. Do pomalého hrnce nalijte olej a přidejte cibuli a mrkev. Vařte 12 minut za stálého míchání. Poté přidejte horkou vodu, hrášek a brambory.

V této fázi také přidejte všechno koření, kromě soli. Vařte přibližně 1 hodinu. Ke konci vaření polévku dle vaší chuti osolte. A polévka je vlastně hotová. Nyní už jen naposledy promíchejte a můžete začít podávat. Nalijte polévku na talíř a posypejte různými bylinkami. Díky uzené paprice získá polévka stejnou chuť, jakou má, když se do ní přidá maso. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*