Tato hrachová polévka vám rozhodně zachutná, protože to není klasický hrachový krém. Zkuste ji a uvidíte sami.
Hrachová krémová polévka a nebo hrachová kaše není úplně oblíbeným jídlem a to především u mužů. Ale jakmile vyzkoušíte udělat tuto polévku, uvidíte, že si ji oblíbí nejen váš muž, ale vaše děti a vlastně všichni, kdo ji ochutnají. Samozřejmě, že někdy se do ní přidává i maso, pro uzenou chuť. Ale toto je recept na bezmasou verzi.
Je to opravdu jednoduché
Vaření polévky v pomalém hrnci si určitě oblíbíte, protože je to opravdu velmi jednoduché. A hrachová polévka není výjimkou. Recept na tuto polévku je bezmasý, ale i tak je velice dobrý. A aby polévka voněla tak, že se začnou sbíhat sliny, je třeba použít to správné koření. Tak se můžete vrhnout na vaření.
Co budete potřebovat
- 300 g hrachu
- 150 g cibule
- 2 l vody
- 3 kuličky nového koření
- 300 g brambor
- 150 g mrkve
- 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
- 0,5 lžičky papriky
- sůl
- pepř
Hrášek namočte přes noc
Nejprve si oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kostky. Cibuli nakrájejte na malé kousíčky a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Rozdělaný hrášek můžete jednoduše omýt, ale je lepší namočit ho přes celou noc. Do pomalého hrnce nalijte olej a přidejte cibuli a mrkev. Vařte 12 minut za stálého míchání. Poté přidejte horkou vodu, hrášek a brambory.
V této fázi také přidejte všechno koření, kromě soli. Vařte přibližně 1 hodinu. Ke konci vaření polévku dle vaší chuti osolte. A polévka je vlastně hotová. Nyní už jen naposledy promíchejte a můžete začít podávat. Nalijte polévku na talíř a posypejte různými bylinkami. Díky uzené paprice získá polévka stejnou chuť, jakou má, když se do ní přidá maso. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář