Není nic lepšího, než si moct dát na oběd lahodné kuřecí maso. A pokud si jej předem naložíte, můžete jej kdykoliv vytáhnout již ochucené a jen zpracovat.
Konzumace kuřecího masa se v dnešních dnech více než vyplatí. Jeho největší výhodou je asi to, že je skvěle dostupné a navíc i za příznivé ceny. Připravit si jej můžete na spousty způsobů. Je jedno, jestli jej upečete, uvaříte, usmažíte a nebo rozmelete a uděláte z něj cokoliv, na co máte chuť. Dokonce máte i možnost si jej naložit a využít, kdykoliv bude potřeba.
Ingredience a postup přípravy masa
Budete potřebovat:
- Čtyři středně velké cibule
- Jeden svazek petrželky
- Čtyři kila kuřecího masa
- Pepř dle chuti a potřeby
- Čtyři polévkové lžíce octa
- Mletou papriku dle chuti
- Čtyři polévkové lžičky soli
- Hlubší mísu
- Papírové utěrky
- Nůž
- Zavařovací sklenice
- Hrnec
Nejprve se postarejte o to, aby kuřecí maso bylo řádně připravené na použití. To znamená jej důkladně umýt pod proudem vody a zbavit jej všech částí, které nemáte rádi. Jakmile to budete mít, musíte je nechat proschnout. Pomoci si můžete papírovými utěrkami, které jsou na tento úkon naprosto ideální, ale vystačíte si i s obyčejnými. No a při nejhorším nechejte maso proschnout na volno, ale to zabere nejdéle času.
Nyní můžete umyté a usušené kuřecí části vhodit do mísy. Je jen na vás, jaké části se rozhodnete naložit. Ať už to budou stehna, prsa či křidélka, výsledek bude vždy delikatesní a užitečný. Posypejte je solí i pepřem a samozřejmě nezapomeňte na červenou papriku. Je vlastně na vás, jaké koření zvolíte, pokud máte rádi ostřejší, tak se nebojte použít i trochu chilli.
Takto připravené kuře dlouho uchováte
Všechno dohromady promíchejte a přilijte ocet. Ještě jednou zamíchejte a ujistěte se, že se koření dostalo do všech částí masa. Takto připravené maso nechejte odležet a vrhněte se na přípravu zeleniny. Začněte cibulí, kterou musíte nejdříve oloupat a následně nakrájet na tenká kolečka. Poté si vezměte čerstvou petrželku, umyjte ji a nasekejte nadrobno. Vložte do druhé mísy a promíchejte.
Teď přichází ta nejjednodušší část, jediné, co vám totiž zbývá, je vzít si sklenice a touto směsí je naplnit. Do každé dejte nejprve pár koleček cibule a pár kousků petržele. Tímto vytvoříte základ, na který můžete následně pokládat kousky masa. Snažte se každou sklenici zaplnit na naprosté maximum, klidně i některé kousky decentně stlačte. Jestliže vám zbyde nějaká zelenina, dodejte ji postupně do každé sklenice.
Všechny pořádně zavíčkujte a a vložte do hrnce, na jehož dno dáte utěrku. Zalijte vodou a přiveďte k varu. Stáhněte plyn a ponechejte ve vroucí vodě po dobu pěti hodin. Následně vyjměte, položte víčkem vzhůru nohama a nechejte vychladnout. Můžete konzumovat buďto ihned, nebo klidně až za půl roku. V chladu totiž naložené maso uchováte až po dobu jednoho roku.