Pokud máte očekávat návštěvu a nevíte, čím byste ji mohli tentokrát pohostit, pak rozhodně vsaďte na chutnou buchtu jako je tato. Připravuje se skoro sama.
Není nad to si jednou za čas udělat trochu času a dát si pořádnou buchtu, která vám zlepší náladu už samotnou přípravou. Tato konkrétní je dokonale nadýchaná a ohromí tak každého, komu se ji rozhodnete nabídnout. Nepotřebujete na ni moc surovin a její vláčnost završuje krémová náplň s tvarohem, která zároveň zaručí, že výsledná pochoutka nebude zbytečně moc přeslazená.
Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:
Těsto:
- Vejce – 4 kusy
- Sůl – špetka
- Cukr krystal – 200 g
- Slunečnicový rostlinný olej – 120 ml
- Kefír – 120 ml
- Hladká mouka – 300 g
- Prášek do pečiva – 8 g
Náplň:
- Sladký tvaroh – 300 g
- Moučkový cukr – 3 lžíce
- Vejce – 1 kus
Nejprve připravte těsto. Do větší mísy rozklepněte vejce a přidejte k nim špetku soli, poté je začněte šlehat po dobu alespoň dvou až tří minut, než začne vznikat bělavá pěna. Za stálého šlehání přidávejte do směsi i cukr, poté rostlinný olej a následně i kefír. V tomto bodě můžete rychlost šlehání postupně snižovat.
Hladkou mouku smíchejte bokem s práškem do pečiva a výslednou směs postupně prosévejte do vznikajícího těsta, pokračujte ve šlehání. Jakmile získáte hladké těsto, tak si nachystejte formu na pečení (20×30 cm) a vyložte ji pečicím papírem. Těsto do ní nalijte a zarovnejte ho rovnoměrně do všech stran.
Buchtu připravíte naprosto bez námahy
Do jiné hluboké mísy dejte tvaroh a rovnou k němu přidejte i moučkový cukr a rozklepnuté vejce. Vezměte si mixér a šlehejte tuto směs po dobu několika minut, dokud se všechny suroviny nespojí a nezačnou být nadýchané. Hotovou náplň dejte do cukrářského sáčku a odřízněte z něj špičku.
Naneste ji na těsto v tlustých pruzích, které jsou šikmé a do kříže. Dejte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte buchtu po dobu cca 45 minut. Poté ji vytáhněte a nechejte vychladnout, následně ji můžete na ozdobu zasypat moučkovým cukrem a podávat. Dobrou chuť!
Napište komentář