Selské brambory s klobásou, šunkou a parmazánem: Italsko-francouzský recept (ideální oběd nebo večeře před výplatou)

Toto jídlo má sice trošku více kalorií, ale jeho chuť opravdu stojí za to. Vyzkoušejte ho, rozhodně nebudete litovat.

Pokud milujete francouzské brambory, rozhodně si zamilujete i tento pokrm. Je to vlastně něco podobného, jen se do něj přidávají trošičku jiné ingredience. Pokrm je to velmi jednoduchý na přípravu, takže ho zvládne úplně každý, i začátečník. Takže pokud ještě nevíte, co připravit na oběd, vyzkoušejte tyto brambory. Stojí to za to.

Co budete potřebovat

Tento pokrm má tu výhodu, že se dá jíst jak teplý, tak studený. Takže pokud neradi ohříváte v mikrovlnce, můžete si ho na večeři dát bez ohřívání a i tak budete spokojení. K přípravě tohoto jídla tedy budete potřebovat:

  • 6-8 středních brambor
  • 2 klobásy cabanos
  • 100 gramů uzené šunky
  • 4 vejce
  • 4 lžíce smetany
  • hrst strouhaného parmazánu
  • sůl a pepř

Je to vážně jednoduché

Nejprve si pořádně omyjte brambory a poté je dejte uvařit ve slupce. Klobásu a šunku si nakrájejte na kostičky a orestujte je na trošce oleje. Brambory po vychladnutí oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. Ty poté vložte do zapékací misky vymazané olejem, osolte a opepřete. Přidejte šunku a klobásu a pořádně promíchejte.

Fotografie: Pexels

Vejce si rozšlehejte se smetanou a nalijte je navrch brambor. Parmazán si na jemném struhadle nastrouhejte a poté přidejte k bramborám. Vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte tak dlouho, dokud nebudou brambory hotové a parmazán úplně rozpuštěný. Podávejte například s kyselou okurkou a nebo rajčatovým salátem. Přidat samozřejmě můžete majonézu a nebo tatarku. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]