Spousta lidí chce mít svačiny jednoduché a netrávit nad jejich přípravou hodiny v kuchyni. Díky tomuto receptu si svou svačinu připravíte na několik dní dopředu.
Někteří lidé absenci svačin ve svém jídelníčku nijak neřeší. Někteří by je naopak rádi řešili, ale jejich častým tvrzením je, že na přípravu svačin zkrátka nemají čas. Proto existuje varianta, kdy si můžete připravit svačinu na několik dní dopředu. Poté už například namazání pomazánky na chléb zabere jen malou chviličku. Díky tomuto receptu si přesně takovou svačinu můžete připravit.
Co budete potřebovat
- chléb
- 1 polévkovou lžíci majonézy
- 1 stroužek česneku
- 100 g konzervovaného tuňáka
- 2 ks slepičích vajec
- 1 ks taveného sýra
Nejdříve opečte chleba
Z bochníku chleba si nakrájejte takový počet plátků, jaký budete chtít sníst. Následně vezměte dostatečně velikou pánev a krajíce chleba nasucho na pánvi opečte dozlatova. Stroužek česneku si oloupejte a poté česnekem potřete každý plátek chleba vždy z jedné strany. Tímto budete mít dokončenou přípravu krajíců chleba a můžete se vrhnout na samotnou pomazánku.
Vytvořte tuňákovou pastu
Tuňáková pomazánka nebo někdy řečeno pasta se tvoří velice snadno. Prvním krokem, který je zapotřebí udělat, je ten, že si uvaříte obě vejce natvrdo. Po jejich dovaření je dobré dát vejce ihned do studené vody, díky které se vám budou lépe loupat skořápky. Až vejce oloupete, vezměte si větší misku a struhadlo. Vajíčka nastrouhejte na hrubém struhadle.
Umíchejte celou pomazánku
Až vajíčka nastrouháte, přidejte k nim tavený sýr a důkladně jej promíchejte společně s vejci. Následně k surovinám přidejte tuňáka z konzervy a nakonec lžíci majonézy. Vše opět důkladně promíchejte, aby se smíchaly veškeré ingredience. Poté dejte pomazánku na pár minut uležet do ledničky, než ji budete mazat na chléb.
Chléb namažte pomazánkou
Poté, co pomazánku vyjmete z ledničky, ji ještě jednou důkladně promíchejte. Následně už nezbývá nic jiného, než ji namazat na krajíce chlebu a máte hotovo. Tato lahodná svačinka se dá připravit i třeba předchozí den, abyste si následující den nemuseli ubírat z vašeho času kvůli přípravě svačiny. Poté se vám již nemůže stávat, že nebudete mít čas se nasvačit.
Napište komentář