Za tyto delikátní zapečené chlebíčky mě manžel nosí v náručí. Jsou tak dobré, že vždy sníme celý plech

Chlebíčky

Chlebíčky často považujeme za rychlou a snadnou volbu pro snídani. Přestože jsou chlebíčky oblíbené pro svou jednoduchost, ne všichni mají k nim tak příznivý vztah.

Skutečností je, že chlebíčky mohou být potenciálně škodlivé pro naše zdraví, zejména pokud jsou konzumovány v nadměrném množství. Velké množství chlebíčků může způsobit potíže s trávením a gastrointestinálním traktem a přispívat k vzniku celulitidy. Naštěstí existuje řada zdravějších alternativ. Ty nabízejí výživnější a vyváženější složení, které může prospět našemu zdraví.

Ingredience potřebné na vyvážený zapečený chlebíček:

  • bageta
  • 200 gramů šunky
  • 200 gramů konzervovaného ananasu
  • 2 stroužky česneku
  • 3 polévkové lžíce majonézy
  • 150 gramů mozzarelly

Nejdříve si připravte ingredience

Nakrájejte šunku a ananas na malé kostičky a smíchejte je dohromady. Poté si připravte česnekovou majonézu tím, že si protlačíte česnek a smícháte ho s majonézou. Nastrouhejte sýr na jemném struhadle. Ingredience si připravte na stůl tak, ať je máte po ruce. Samotná příprava výsledného chlebíčku není nijak náročná a nezabere nám více než 10 minut.

Tuňáková pomazánka

Kromě této lahodné tuňákové pomazánky už jinou nepřipravuju. U nás doma si ji všichni zamilovali

Chlebíčky

Vše umístíme na připravenou bagetu

Nyní připravte bagetu. Nakrájejte ji na tenké kousky a každý z nich potřete česnekovou majonézou. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a posypte vršky směsí šunky a ananasu. Nakonec posypte sýrem a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů na 10 minut, nebo dokud sýr neztvrdne a nezačne se barvit do zlatohněda.

Chlebíčky

Před podáváním můžete ozdobit

Před samotným servírováním připravených chlebíčků je můžeme ozdobit bylinkami, což jim dodá svěžest a další vrstvu chuti. A pak už jen zbývá si pochutnat na těchto horkých sendvičích, které chutnají neobvykle a jsou připraveny během chvíle. Dopřát si je můžeme jako lahodnou snídani, rychlou svačinu nebo odlehčenou večeři.

 

 

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*