Jednoduchá pizza z chleba chutná lépe než klasický recept

Pizzu si už dnes můžete objednat přímo do domu. Nebo si ji můžete koupit v supermarketech. Všechny tyto varianty ale stojí poměrně dost peněz ve srovnání s tím, jakou pizzu vám představíme dneska! Budete potřebovat jen své oblíbené ingredience na pizzu a asi tak deset až dvanáct plátků staršího chleba. Je to skvělý způsob, jak zpracovat chléb, který už není příliš dobrý na to, abyste si na něj namazali máslo. Ba naopak – takový chléb je pro přípravu pizzy nejlepší!

Jednoduše a rychle

Příprava takové „chlebové“ pizzy je navíc velice jednoduchá a rychlá, takže se na její přípravě mohou podílet i vaše děti. Budete k tomu potřebovat následující ingredience:

  • 10 až 12 plátků staršího chleba,

  • 1 vejce,

  • 100 g smetany,

  • 100 g strouhaného sýra,

  • 200 ml mléka,

  • 100 g klobásy,

  • 300 g mozzarelly,

  • kečup,

  • oregano,

  • sůl a pepř.

Příprava „těsta“

O přípravě těsta vlastně hovořit nemůžeme, protože těsto na pizzu už je prakticky připravené. Je potřeba provést jen kratičkou úpravu, aby bylo měkčí a vláčnější. Vezměte si tedy plátky chleba a naskládejte je na plech vyložený pečícím papírem a pomazaným tukem (nebo zakapaným olejem – v malém množství). Na chleba nalijeme sýrovou směs, kterou si připravíme následovně.

Sýrová směs

Smíchejte vejce, smetanu, mléko, sýr a koření a vařte na mírném plameni, aby se všechny složky propojili. Hotovou omáčku pak nalijte na chleba. Ten sýrovou směs krásně vpije, takže se opětovně změkčí, navíc bude obohacen o nové chutě. Tímto jednoduchým způsobem za použití ingrediencí, které už pravděpodobně máte doma, si připravíte skvělý základ pro svou pizzu.

Dokončení pizzy

Na připravené základ pizzy pak naskládáme na plátky nakrájenou klobásu a nastrouhanou mozzarellu. Celé své dílo posypeme oregánem a přidáme kečup podle chuti. Nechte odstát aspoň deset minut, aby se chléb dostatečně dobře „nacucal“ připravené sýrové omáčky. Potom už je čas na pečení. Pečte v předehřáté troubě při 220 °C po dobu 20 minut.