Plněné knedlíky podle tradičního receptu, který zná jen 1 % kuchařek. Vařily podle něj naše prababičky

plněné knedléky

Bramborové knedlíky nemusí být plněné jen uzeným masem. S pomocí tohoto jednoduchého receptu je připravíte s mletým masem tak, že celé rodině zachutnají.

Bramborové knedlíky, ke kterým je uzené maso a například zelí, jsou velice oblíbeným jídlem. Jejich příprava však může být někdy náročná a tak je lidé raději kupují jako předvařený polotovar. Přitom si můžete připravit jejich jednoduchou alternativu, která nezabere moc času. Díky tomuto receptu jí můžete udělat s mletým masem, které bude všem chutnat.

Co budete potřebovat

  • 75 g vařených brambor
  • 30 g pšeničné mouky
  • 10 g bramborové mouky
  • 1 polévková lžíce zakysané smetany
  • 2 vejce
  • 30 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 1 polévková lžíce strouhanky
  • 2 polévkové lžíce vývaru
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti
  • 10 g slaniny

Vytvořte bramborové těsto

Uvedené ingredience v seznamu by vám měly stačit na výrobu jednoho knedlíku. V misce tedy rozmačkejte brambory, přidejte k nim pšeničnou i bramborovou mouku a zakysanou smetanu. Vše společně důkladně promíchejte a nechte 10 minut odležet. Mezitím, než se vám těsto uleží, můžete si připravit náplň do knedlíku.

mleté maso placka

Mleté maso rozválejte na prkénku a položte na něj plátky sýru. Výsledek? Magicky dobrý

Vytvořte náplň knedlíku

Do pánve dejte trošku rostlinného oleje a rozpalte jej. Poté na něj dejte cibulku a nechte jí lehce zpěnit. Následně na cibulce orestujte mleté maso, které zalijete vývarem a poté necháte zchladit. Maso poté dejte do misky, kde jej prohnětete s rozklepnutým vejcem, strouhankou, solí a pepřem. Na rozehřáté pánvi poté orestujte slaninu, kterou nakonec dáte na hotové knedlíky.

Těsto
Fotografie: Pixabay

Dokončete plněný knedlík

Z těsta vyválejte váleček, který nakrájíte na kousky. Z každého kousku udělejte placku a dejte do něj masovou náplň. Opatrně poté celé těsto zabalte do kuličky tak, aby byla celá náplň schovaná uvnitř. Do hrnce si poté dejte vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Knedlíky v této vodě poté vařte přibližně 15 minut. Následně je dejte na talíř a posypejte slaninou, ke které můžete ještě orestovat cibulku.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*