Neuvěřitelně lahodný dort, o který mě manžel prosí každý týden: Tento snadný recept mě stojí pár korun

Kakaovo tvarohový dort hotový

Pouze ze 4 vajec, tvarohu, cukru a kakaa! Nejjemnější dort, jaký jste kdy jedli, je vhodný ke slavnostním příležitostem, ale i jen tak ke kávě.

Dort s kakaem a tvarohem

Velmi jednoduchý, chutný, jemný piškot připravený podle tohoto receptu se stane skutečným dílem kulinářského umění, potěší vaši rodinu a okouzlí vaše hosty.

Ingredience na korpus:

  • 120 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 120 g cukru
  • 1/4 lžičky vanilin
  • 1 lžička prášek na pečení
  • špetka soli
  • kakaový prášek (na posypání)

Ingredience na krém:

  • 200 g měkkého tvarohu 9–15 % tuku
  • 100-120 g cukru
  • 250 ml smetany 33% tuku
  • 1/4 lžičky vanilkového cukru
Krém Charlotte hotový krém

Tento lahodný dortový krém dávám doslova do všeho. Díky receptu od mojí babičky šetřím spoustu času

Kakaovo tvarohový dort kakaový prášek

Postup:

  • V hluboké nádobě vyšlehejte mixérem nebo šlehačem 4 vejce, postupně přidejte 120 g cukru.
  • Do samostatné hluboké nádoby opatrně přes síto prosejte 120 g mouky, smíchejte ji s 1 lžičkou prášku do pečiva, špetkou soli a 1/4 lžičky vanilkového cukru.
  • Moučnou směs přidávejte postupně po malých částech do směsi vaječné. Postupujte opatrně, abyste zachovali nadýchanost výsledné hmoty, ingredience promíchejte do hladka.
  • Obdélníkový pekáč o rozměrech 20 x 30 cm vyložte pečicím papírem, vymažte trochou oleje.
  • Nalijte připravené těsto, rovnoměrně jej rozetřete po celé ploše.
  • Pečte 10 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia.

Příprava krému:

  • Smíchejte v hluboké nádobě 200 g tvarohu 9 – 15% tuku, 100 – 120 g cukru, 1/4 lžičky vanilkového cukru. Směs rozmixujte do hladka, až v ní nebudou žádné hrudky.
  • 250 ml vychlazené, minimálně 33% smetany vyšlehejte mixérem do zhoustnutí, poté přidejte ke tvarohové hmotě.
  • Hotový koláč vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout. Poté ho rozřízněte na 2 části, ořízněte okraje.
  • Spodní korpus položte na servírovací mísu, naneste na něj 2/3 připraveného krému, který rovnoměrně rozetřete.
  • Navrch položte druhou dortovou vrstvu. Zbylým krémem potřete povrch a boky dortu.
  • Pomocí malého síta posypte povrch dortu kakaovým práškem.
  • Dort dejte alespoň na 2 hodiny do lednice. Nejen, že patřičně ztuhne, ale také krásně prosákne.

 

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*