Jednoduchý recept bez pečení z mléka a zakysané smetany: Jen nalijte směs do krabice od mléka a dejte do ledničky

Pokud jste zvyklí na klasické dezerty připravované v kupované formě, můžete vyzkoušet i něco trochu netradičního. Na přípravu tohoto dezertu vám bude stačit krabice od mléka. 

Potěšte své chuťové buňky tímto dokonalým dezertem, nad jehož přípravou rozhodně nestrávíte mládí. Hlavní trik je v tom, že jej snadno vytvoříte s pomocí obyčejné krabice od mléka. Většinu surovin na něj máte dozajisté doma a je na udělání tak snadný, že nemusíte mít žádné předchozí zkušenosti s dezerty a stejně se vám povede na výbornou. Vypadá dobře na stole, tudíž mu žádná návštěva neodolá, stejně jako vaši blízcí.

Ingredience, které budete potřebovat na přípravu:

  • Plnotučné mléko – 300 ml
  • Žloutky – 3 kusy
  • Sůl – špetka
  • Zakysaná smetana tučná – 400 g
  • Cukr krystal – 3 lžíce
  • Želatina – 25 g
  • Voda – 100 ml
  • Vanilkový cukr – dle chuti
  • Strouhaný kokos – na ozdobu

Nachystejte si menší mističku a dejte do ní želatinu, zalijte ji vodou a vyčkejte alespoň deset minut, než se dostatečně nasákne. Rozklepněte vejce, oddělte bílky od žloutků a do větší mísy dejte čistě jen žloutky. Z bílků můžete libovolně udělat poté pusinky či je přidat do míchaných vajíček.

Přilijte ke žloutkům mléko a důkladně vše promíchejte. Výslednou směs přelijte do hrnce a ten dejte na sporák na mírný oheň. Za stálého míchání směs vařte, dokud nezhoustne. Do vzniklého pudinku přidejte vanilkový cukr a poté vše promíchejte. Přelijte směs do mísy a přimíchejte k ní želatinu, která se již stihla nasáknout.

Nakonec už jen dodejte zakysanou smetanu a nalijte směs do krabice od mléka. Dejte ji zatuhnout do lednice na cca čtyři až šest hodin. Poté ji vyjměte z formy a můžete dezert podávat. Pokud ho chcete vylepšit, tak se ho nebojte ozdobit strouhaným kokosem. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*