Pokud jste zvyklí na klasické dezerty připravované v kupované formě, můžete vyzkoušet i něco trochu netradičního. Na přípravu tohoto dezertu vám bude stačit krabice od mléka.
Potěšte své chuťové buňky tímto dokonalým dezertem, nad jehož přípravou rozhodně nestrávíte mládí. Hlavní trik je v tom, že jej snadno vytvoříte s pomocí obyčejné krabice od mléka. Většinu surovin na něj máte dozajisté doma a je na udělání tak snadný, že nemusíte mít žádné předchozí zkušenosti s dezerty a stejně se vám povede na výbornou. Vypadá dobře na stole, tudíž mu žádná návštěva neodolá, stejně jako vaši blízcí.
Ingredience, které budete potřebovat na přípravu:
- Plnotučné mléko – 300 ml
- Žloutky – 3 kusy
- Sůl – špetka
- Zakysaná smetana tučná – 400 g
- Cukr krystal – 3 lžíce
- Želatina – 25 g
- Voda – 100 ml
- Vanilkový cukr – dle chuti
- Strouhaný kokos – na ozdobu
Nachystejte si menší mističku a dejte do ní želatinu, zalijte ji vodou a vyčkejte alespoň deset minut, než se dostatečně nasákne. Rozklepněte vejce, oddělte bílky od žloutků a do větší mísy dejte čistě jen žloutky. Z bílků můžete libovolně udělat poté pusinky či je přidat do míchaných vajíček.
Přilijte ke žloutkům mléko a důkladně vše promíchejte. Výslednou směs přelijte do hrnce a ten dejte na sporák na mírný oheň. Za stálého míchání směs vařte, dokud nezhoustne. Do vzniklého pudinku přidejte vanilkový cukr a poté vše promíchejte. Přelijte směs do mísy a přimíchejte k ní želatinu, která se již stihla nasáknout.
Nakonec už jen dodejte zakysanou smetanu a nalijte směs do krabice od mléka. Dejte ji zatuhnout do lednice na cca čtyři až šest hodin. Poté ji vyjměte z formy a můžete dezert podávat. Pokud ho chcete vylepšit, tak se ho nebojte ozdobit strouhaným kokosem. Dobrou chuť!
Napište komentář