Neobyčejně dobré babiččiny vaječné nudle. Jejich příprava je snadná, až se tomu nechce věřit

Připravit si vlastní domácí nudle je oblibou mnoha začínajících kuchařů a kuchařek. Tento jednoduchý recept vám dozajista vyčaruje úsměv na rtech. 

Domácí nudle s kuřecím nebo zeleninovým vývarem jsou chutným, vydatným a především velmi oblíbeným pokrmem v mnoha zemích. Ne každý se však s nimi rád piplá, a proto máte nyní k dispozici jednoduchý recept, který nevyžaduje dlouhé hodiny v kuchyni. Podívejte se tak na tento postup, který je vhodný jak pro začínající, tak i pokročilé kuchaře či kuchařky. Opravdu na tom není nic těžkého.

Jednoduché domácí nudle

Pokud jste zastánci vývarů a dalších pokrmů, které zahrnují domácí nudle, tento recept bude pro vás tím nejlepším, který jste doposud vyzkoušeli. Mnohokrát si totiž kuchaři stěžují, že je příprava domácích nudlí zdlouhavá a je k ní potřeba spousta ingrediencí. Dnes je však den, kdy tyto mýty můžete zahodit, protože vám tento postup ukáže, že tomu tak není. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 2 ks vejce
  • Čtvrt lžičky soli
  • Jedna polévková lžíce vodky
  • 220 gramů mouky
Fotografie: Pexels

Postup pro vaření

  • Nejprve si připravte vejce, které smícháte ve vámi zvolené misce spolu se solí a vodkou. Směs pečlivě míchejte, dokud není jemná a řádně promíchaná.
  • Po částech následně přimíchávejte k těstu mouku, abyste vypracovali měkké pružné těsto. Dobře mouku prohněťte, aby těsto bylo správně promíchané.

  • Nyní nechte těsto cca deset minut odpočinout a poté ho ještě jednou pořádně prohněťte.
  • Poté těsto můžete nechat odpočívat dalších deset minut anebo se rovnou vrhnout do přípravy vaření nudlí.
  • Stůl poprašte moukou a vyválejte na něm několik tenkých vrstev těsta o tloušťce asi 1,5 milimetru.
  • Dále připravená těsta nakrájejte na 5 centimetrů dlouhé proužky nebo je posypte moukou a srolujte.

  • Nyní ostrým nožem nakrájejte srolované těsto na tenké proužky a vytvořte tak tenké nudle. Pokud chcete větší přílohu, nakrájejte těsto na silnější proužky.
  • Nudle můžete uchovávat v mrazáku nebo v chladničce. Můžete je také několik dní sušit, zabalit je a uložit do spíže na další měsíce.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!

Tyto nudle jsou velmi jemné, nerozvaří se a ani se neslepí. Lze je použít například do polévek a vývarů nebo z nich můžete připravit skvělý pokrm s různými omáčkami. Nyní je to pouze na vás, fantazii se meze nekladou.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]