Mnoho lidí má léto spojeno s nakládáním okurek. Jedná se o jednu z oblíbených aktivit, díky které nám letní úroda vydrží až do zimy. Jeden trik je vylepší.
Na nakládané okurky má každá hospodyně svůj vlastní recept a dala by za něj ruku do ohně. Málokoho by ale napadlo do sklenice, ve které oblíbenou potravinu skladujeme, umístit krajíc chleba. Právě díky chlebu dosáhneme jedinečných výsledků, ze kterých budete ohromeni. Jakmile to jednou zkusíte, už nikdy nebudete okurky zavařovat jinak.
Krajíc chleba k okurkám patří
Umístit do sklenice se zavařenými okurkami také krajíc chleba je trik, který používaly již naše babičky. I přesto, že je tato metoda velice stará, není moc populární a tak není ani často používána. Přesto bychom se chlebu při nakládání okurek rozhodně vyhýbat neměli. Pokud totiž do sklenice umístíme celozrnné pečivo, kyselina, která je potřebná k naložení zeleniny, se vyrobí mnohem rychleji.
Není to jen praktické, je to hlavně zdraví prospěšné
Okurky, které mají ve své sklenici kromě obvyklých surovin naložený také krajíc chleba, jsou nejen rychleji hotové, ale mají i nižší obsah soli. Postup naložení není nijak složitý, ani se moc neliší od toho, jakým se okurky nakládají standardně. Jednoduše si vezmeme 2 kilogramy okurek, 3 lžíce soli, 1 lžíci cukru a 1,5 litru čisté vody. V jednotlivých sklenicích by neměl chybět svazek kopru, zeleného fenyklu nebo několik plátku česneku.
Sklenice na zavařování plníme obvyklým způsobem
Nejprve je zapotřebí si okurky očistit a oříznout jejich konce. Následně je vtěsnáme do sklenic, které obohatíme také o nakrájené stroužky česneku nebo svazek kopru. V hrnci si uvaříme vodu, do které přidáme sůl a cukr. Jakmile se voda začne vařit, nalijeme ji do jednotlivých sklenic. Vodu nelijeme až po okraj, na vrchol každé sklenice umístíme krajíc chleba. Nakonec sklenici přikryjeme víčkem a necháme nějakou dobu odležet.
Zdroj: Mojegotowanie
Napište komentář