Kakaový piškot s tvarohem uchvátí i ty největší mlsouny. Připravený jej budete mít už do půl hodiny

Potřebné suroviny na přípravu kakaového piškotu s tvarohem

Než se pustíte do přípravy piškotu, obstarejte si tyto ingredience:

  • 3 vejce
  • 140 gramů krupicového cukru
  • špetku soli
  • 120 mililitrů mléka
  • 80 mililitrů slunečnicového oleje
  • 1 lžičku kůry z bio pomeranče
  • 6 gramů kypřícího prášku do pečiva
  • 200 gramů polohrubé mouky
  • 30 gramů kakaového prášku

Na náplň potřebujete:

  • 300 gramů měkkého tvarohu
  • 1 vejce
  • 30 gramů kukuřičného škrobu
  • 1 lžičku vanilkové esence
  • 50 gramů moučkového cukru

Jak postupovat při přípravě kakaového piškotu s tvarohovou náplní?

Nejprve se pusťte do výroby těsta. V míse si vyšlehejte do pěny vejce s krupicovým cukrem. Poté přisypte špetku soli, kůru z pomeranče, vlijte mléko, olej a promíchejte. Na závěr ještě zakomponujte kypřící prášek, polohrubou mouku, kakaový prášek a vytvořte polotekuté hladké těsto. Dále si připravte náplň z tvarohu.

Příprava tvarohové náplně, kompletace piškotu a jeho pečení v troubě

Nyní si v hlubší míse vyšlehejte měkký tvaroh spolu s moučkovým cukrem, vanilkovou esencí, vejcem a kukuřičným škrobem v homogenní krém bez hrudek. Ten na neste do cukrářského sáčku. V další fázi si vymažte formu na koláč máslem, vysypte moukou či strouhankou a na dno vlijte kakaové těsto. Na něj posléze nastříhejte mřížku z tvarohového krému. Dejte péct koláč do trouby na cca 20 až 30 minut při teplotě 180 °C.

Servírování kakaového piškotu s tvarohem

Upečený koláč vyjměte z trouby a nechte zchladnout na plotně. Před podáváním jej posypte moučkovým cukrem. Hodit se k porci bude jak dobrá káva, tak i čaj a kakao. Vylepšit dezert můžete kromě jiného i vložením jakéhokoliv ovoce do těsta. Dobré chutnání.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]