Křehký a voňavý koláč (s mákem a višněmi): Každý si ho zamiluje, je totiž skvělý – národní recept českých králů

Nemusíte být zkušené cukrářky a pekařky, abyste zvládli upéct tento skvělý višňový koláč s mákem. Je totiž velmi jednoduchý.

Pokud vás nebaví trávit dlouhé hodiny v kuchyni, ale i tak chcete upéct nějaký dobrý koláč, vyzkoušejte tento s mákem a višněmi. Je velmi jednoduchý, takže ho zvládne úplně každý, a především je rychle hotový. Hodí se například k odpolední kávě, ale také na nějakou oslavu narozenin. Chuťově je také velmi dobrý. Tak co, vyzkoušíte ho?

Co budete potřebovat

  • 270 g mouky
  • 200 g másla pokojové teploty
  • 120 g cukru
  • 4 vejce
  • 4 lžíce máku
  • 30 ml pomerančové šťávy
  • kůra z jednoho pomeranče
  • 10 g prášku do pečiva
  • čtvrt lžičky soli
  • 150 g čerstvých nebo mražených třešní, vypeckovaných
  • 1 lžíce moučkového cukru

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si do mísy dejte mák, zalijte ho vroucí vodou a dejte stranou. Následně slijte vodu a mák umelte mixérem. Máslo s cukrem si dejte do mísy a vymíchejte z toho pěnu. Za stálého míchání do toho postupně přidávejte vejce. Přidejte pomerančovou šťávu a kůru, osolte a promíchejte. Na závěr pomocí stěrky přidejte prosátou mouku spolu s práškem do pečiva. Třetinu města si přendejte do jiné mísy a smíchejte s mákem.

Těsto z mísy přendejte na plech vyložený pečicím papírem a uprostřed udělejte důlek. Těsto s mákem nalijte do tohoto důlku a poté na celý povrch těsta. Navrch dejte třešně a plech vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů na 40-50 minut. Ale opatrně, doba pečení bude na každé troubě jiná. Koláč je hotový, až když projde testem špejlí. Po vychladnutí koláč ještě posypte moučkovým cukrem. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*