Kuřecí křidélka patří mezi oblíbené delikatesy. Obírání pikantního masíčka, které má u kosti nejlepší chuť, máme zkrátka rádi!
Drůbeží maso se u nás konzumuje ve velkém. Není divu, jeho obliba je dána jak zdravotními benefity, tak rychlou přípravou, skvělou chutí a cenovou dostupností. Navíc z drůbeže využijete úplně vše. Ze skeletu je vynikající a zdravý vývar, spodní čtvrtky můžete upéci, z prsou uděláte skvělé řízky. A křidélka? Ta jsou úžasná například na grilování či přípravu v marinádě.
Pikantní křupavá křidélka krok za krokem
Marinování patří k velmi častým úpravám masa. Díky němu se krásně spojí chutě, navíc se maso stane křehčím a příprava se tím zkrátí na minimum. Zůstane tak zachována i šťavnatost. Voňavá, křupavá, pikantní křidélka se zlatavou kůrkou si navíc zamiluje celá rodina! Jednoduše vytvoříte skvělé pohoštění, oběd nebo večeři. Jako přílohu můžete zvolit mnoho variant, křidélka budou chutnat s bramborami, kaší, batátovým pyré, ale také s kuskusem či jáhlami. Nebo jen s pečivem a zeleninou.
Ingredience na čtyři porce:
- Kuřecí křidélka – 1 kg;
- Med – 6 polévkových lžic;
- Rajčatový protlak – 4 polévková lžíce;
- Mletá paprika – 1 čajová lžička;
- Sůl – dle chuti;
- Prášek do pečiva – 2 čajové lžičky;
- Octová esence – 1 polévková lžíce;
- Sójová omáčka – 2 polévkové lžíce.
Lahodná kuřecí sekaná podle receptu mého dědečka řezníka: Rodina mě o ni prosí každý týden
Postup:
- Kuřecí křidélka očistěte.
- Můžete odstranit špičky, v nichž není maso.
- Ve spoji křidélka překrojte na dvě části.
- Med rozehřejte ve vodní lázni. Je potřeba, aby byl tekutý a snadno se smísil s ostatními přísadami.
- Podle chuti smíchejte med, rajčatový protlak, sójovou omáčku, kypřicí prášek, octovou esenci, papriku a sůl.
- Do připravené marinády naložte křidélka, promíchejte a dejte do lednice alespoň na 1 hodinu. Maso tak nasákne chuť marinády.
- Plech vyložte pečicím papírem.
- Troubu předehřejte na 220 °C.
- Křidélka rozložte na plech.
- Pečte 20 minut, ale s tím, že po 10 minutách křidélka otočíte, aby se vrchní část rovnoměrně opekla a získala zlatavou barvu.
- Dobrou chuť!
Napište komentář