Dokonale křupavá křidélka krok za krokem: Díky tomuto receptu si připravíte pokrm jako z luxusní restaurace

Kuřecí křidélka patří mezi oblíbené delikatesy. Obírání pikantního masíčka, které má u kosti nejlepší chuť, máme zkrátka rádi!

Drůbeží maso se u nás konzumuje ve velkém. Není divu, jeho obliba je dána jak zdravotními benefity, tak rychlou přípravou, skvělou chutí a cenovou dostupností. Navíc z drůbeže využijete úplně vše. Ze skeletu je vynikající a zdravý vývar, spodní čtvrtky můžete upéci, z prsou uděláte skvělé řízky. A křidélka? Ta jsou úžasná například na grilování či přípravu v marinádě.

Pikantní křupavá křidélka krok za krokem

Marinování patří k velmi častým úpravám masa. Díky němu se krásně spojí chutě, navíc se maso stane křehčím a příprava se tím zkrátí na minimum. Zůstane tak zachována i šťavnatost. Voňavá, křupavá, pikantní křidélka se zlatavou kůrkou si navíc zamiluje celá rodina! Jednoduše vytvoříte skvělé pohoštění, oběd nebo večeři. Jako přílohu můžete zvolit mnoho variant, křidélka budou chutnat s bramborami, kaší, batátovým pyré, ale také s kuskusem či jáhlami. Nebo jen s pečivem a zeleninou.

Ingredience na čtyři porce:

  • Kuřecí křidélka – 1 kg;
  • Med – 6 polévkových lžic;
  • Rajčatový protlak – 4 polévková lžíce;
  • Mletá paprika – 1 čajová lžička;
  • Sůl – dle chuti;
  • Prášek do pečiva – 2 čajové lžičky;
  • Octová esence – 1 polévková lžíce;
  • Sójová omáčka – 2 polévkové lžíce.
Kuřecí chlebíček hotový ve výřezu fotky nakrájený s rajčátky

Lahodná kuřecí sekaná podle receptu mého dědečka řezníka: Rodina mě o ni prosí každý týden

Pikantní křupavá křidélka syrová křídla na prkénku

Postup:

  • Kuřecí křidélka očistěte.
  • Můžete odstranit špičky, v nichž není maso.
  • Ve spoji křidélka překrojte na dvě části.

Pikantní křupavá křidélka sklenice medu ve vodní lázni

  • Med rozehřejte ve vodní lázni. Je potřeba, aby byl tekutý a snadno se smísil s ostatními přísadami.

Pikantní křupavá křidélka marináda v omáčkovníku

  • Podle chuti smíchejte med, rajčatový protlak, sójovou omáčku, kypřicí prášek, octovou esenci, papriku a sůl.

Pikantní křupavá křidélka syrová v marinádě

  • Do připravené marinády naložte křidélka, promíchejte a dejte do lednice alespoň na 1 hodinu. Maso tak nasákne chuť marinády.
  • Plech vyložte pečicím papírem.
  • Troubu předehřejte na 220 °C.
  • Křidélka rozložte na plech.
  • Pečte 20 minut, ale s tím, že po 10 minutách křidélka otočíte, aby se vrchní část rovnoměrně opekla a získala zlatavou barvu.
  • Dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*