Křupavá sladká pochoutka, který svou chutí lehce připomíná dětství u babičky

křupavé sladké brambůrky

Mlsání skvělých brambůrek u televize má rádo spousta lidí. Někteří však slané moc nemusí a hledají tak něco jiného. Díky tomuto receptu toto hledání již navždy skončí.

Většina lidí si k večernímu sledování televize představí něco slaného, co může přikusovat. Nejčastějším pokrmem bývají právě brambůrky nebo například slané tyčinky. Když však nemáte chuť na slané, ale spíše na sladké, může někdy nastat menší problém v tom, co byste si mohli dát. Ideálním řešením jsou tyto brambůrky, které jsou připravené na sladký způsob a vůbec neobsahují brambory. Výhodou je, že jejich příprava nezabere moc času a není potřeba ani moc ingrediencí.

Co budete potřebovat

  • 1 ks vejce
  • 160 g mouky
  • malá sklenice vody
  • špetka soli
  • vodka dle chuti
  • olej na smažení

Vše smíchejte v misce

Příprava tohoto receptu je opravdu velice jednoduchá s použitím minima ingrediencí. Přichystejte si proto vhodně velikou misku, ve které smíchejte vejce, sůl, vodu a vodku. Vše pomocí mixéru nebo metličky vyšlehejte do jemné konzistence. Následně do misky přisypte ještě mouku a opět vše promíchejte tak, aby vám po chvilce vzniklo správně pružné těsto.

Těsto nechte uležet

Vytvořené těsto přendejte to nějaké čisté misky a poté misku přikryjte utěrkou nebo například potravinářskou fólií. Zakrytou misku dejte uležet na nějaké teplé místo, kde ji nechte 60 minut. Po uplynutí této doby těsto z misky vyjměte a rozválejte jej na tenké vrstvy. Rozválené těsto následně nakrájejte na tvary, jenž připomínají kosočtverce. Ty následně ještě rozřízněte napůl.

vykrojené kosočtverce z těsta

Vytvarujte si brambůrky

Následně nařezané kousky můžete vytvarovat dle vašich preferencí v různé tvary brambůrek. Až takto zpracujete veškeré těsto, zbývá vám už jen veškeré brambůrky osmažit či upéct. Chutnější variantou jsou samozřejmě smažené, zdravější jsou pak brambůrky pečené v troubě. Je tedy pouze na vás, jakému způsobu dáte přednost.

osmažené kosočtverce z těsta

Vše osmažte nebo upečte

Pokud chcete péct, rozehřejte troubu na 200 °C a poté v ní těsto pečte, dokud nebude křupavé. Pokud chcete smažit, připravte si pánev, do které dejte dostatečné množství oleje. Pánev rozpalte a do rozpáleného oleje postupně dávejte jednotlivé kousky těsta. Vše smažte, dokud nebude těsto křupavé. Poté jen brambůrky z oleje vyjměte, posypte cukrem, moučkovým cukrem nebo je například namočte do karamelu. Následně již můžete mlsat tak, jak uznáte za vhodné.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*