Vynikající krůtí roláda: Maso se rozpouští v ústech a náplň je nejkřehčí. Naprosto ideální na sváteční stůl

Tato krůtí roláda je tak dobrá, že si ji zamiluje každý, kdo ji ochutná. Opravdu stojí za to ji vyzkoušet, protože je vážně jednoduchá.

Pokud chcete pro svého milovaného připravit nějaké opravdu dobré jídlo, rozhodně byste měli vyzkoušet tuto jednoduchou, ale velmi dobrou krůtí roládu. Můžeme vám totiž zaručit, že si ji zamiluje hned, jakmile ji ochutná. Do toho vám nezabere ani moc času, takže budete moci nachystat i nějaký pěkně nazdobený stůl. Tak na co ještě čekáte, opravdu to vyzkoušejte!

Co budete potřebovat

  • krůtí prso
  • pomeranč
  • 150 g smetanového sýra
  • 20 g petrželky
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce másla
  • tyčinky skořice
  • hrst rozinek
  • hrst pražených lískových oříšků
  • sůl a černý pepř podle vaší chuti

Je to opravdu jednoduché

Začněte přípravou omáčky. Vezměte jeden velký pomeranč a pořádně z něj vymačkejte šťávu do nějakého hrnce. Poté přidejte med, skořici a špetku soli. Vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Pokud máte rádi, můžete přidat ještě nějaký muškátový oříšek.

Mezitím, co se bude omáčka vařit v hrnci na plotně, připravte si náplň do masové rolády. Smetanový sýr rozmačkejte vidličkou spolu se solí a pepřem. Přidejte nasekanou petrželku, opražené oříšky a také rozinky.

Rozinky však nejprve na hodinu namočte do vody. Nyní je vhodný čas na to, abyste se vrhli na přípravu krůtího prsa. Rozřízněte ho podélně a otevřete ho jako knihu. Přikryjte alobalem, a poté ještě poctivě naklepejte.

Náplň dejte do masa a hezky ji rozprostřete, zabalte a opatrně převiňte provázkem, jak to můžete vidět na fotce. Dejte na plech a ze všech stran potřete změklým máslem. Nyní na rolku nalijte polovinu uvařené omáčky.

Maso dejte do trouby a pečte asi hodinu při teplotě 180 stupňů. Poté vyndejte z trouby, zalijte zbytkem omáčky a pečte dalších 10-15 minut na 200 stupňů, dokud se neobjeví zlatavá kůrka. Jako přílohu si připravte například mačkané brambory, to už ale záleží jen na vás. Opravdu to vyzkoušejte, protože to stojí za to. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*