Kuřecí paličky poprašte jedlou sodou a zalijte touto domácí sweet chilli omáčkou. Budou se vám rozpadat na jazyku!

Kuřecí maso je vůbec to nejoblíbenější maso. Děti ho milují, je lehké a většinou jednoduché na přípravu. Ale i tak se něco může pokazit.

Všichni asi znáte ten problém, kdy se kuře po uvaření stalo takové gumové nebo příliš suché. V takových případech ho asi dáte do nějakého salátu a jste na sebe naštvaní, protože nevíte, z jakého důvodu se vám nepovedlo. No a právě pro tyto případy tu pro vás máme takovou vychytávku. A tou je obyčejná jedlá soda. Možná to zní divně, ale pouhých pár lžiček sody dokáže opravdové zázraky.

Co budete potřebovat

  • 2 kg kuřecích paliček
  • 1 polévkovou lžíci hořčice
  • 3 – 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce sody
  • 1 polévkovou lžíci kečupu
  • 0,5 ks citronu
  • 100 ml oleje
  • sůl, bazalku a pepř dle chuti

A můžete jít na to

U kuřecích paliček odřízněte vršky kostí, vložte je do misky a posypte jedlou sodou. Promíchejte a nechte 2 minuty odpočívat. A přesně to je tajemství tohoto zázraku. Nemusíte kuře v jedlé sodě vařit, pouhé dvě minuty stačí k tomu, aby kuře bylo šťavnaté a výborné. Po dvou minutách důkladně opláchněte každou paličku vodou.

Nyní přichází na řadu marináda

K přípravě marinády smíchejte hořčici, kečup, med, vymačkejte česnek a přidejte citronovou šťávu. Dejte si hlubokou pánev s olejem na sporák a nechte ji rozpálit.

Paličky smažte ze všech stran asi 2 minuty. Poté je všechny vložte na stejnou pánev a potřete je připravenou marinádou. Pánev přikryjte pokličkou a asi 20 minut duste na mírném ohni.

A jídlo je skoro hotové

Oddělejte pokličku a opět zvyšte oheň na maximum. Přidejte do masa sůl, pepř a bazalku. Vařte, dokud se všechna tekutina neodpaří, pravidelně paličky otáčejte, aby se nepřipálily. Soda způsobila to, že kuře bylo mnohem křehčí. Uvnitř je šťavnaté a má vynikající křupavou kůrčičku. Tohle jídlo je ideální k nějakým zeleninovým salátům. Přejeme vám dobrou chuť.