Šťavnatá kuřecí křidélka, která se hodí vlastně ke každé příležitosti. Recept na tajnou marinádu naší rodiny

Kuřecí křidélka jsou většinou velmi snadná na přípravu, ale když je uděláte podle tohoto receptu, nebudete je chtít dělat jinak.

Pokud zrovna čekáte nějakou návštěvu a chtěli byste je pohostit nějakým dobrým jídlem, není nic jednoduššího, než jim připravit tato skvělá kuřecí křidélka, která jsou šťavnatá a neskutečně dobrá. Nebudete potřebovat moc ingrediencí a vlastně vám nezaberou ani moc času. Tak co, vyzkoušíte je?

Co budete potřebovat

Asi každý ví, jak připravit klasická smažená křidélka. Ale v tomto případě si budete připravovat ještě skvělou omáčku, která jim dodá tu pravou chuť. Opravdu to vyzkoušejte, stojí to za to. Potřebovat tedy budete:

Křídla

  • 1 kg kuřecích křídel
  • 2,5 lžíce škrobu
  • 1 lžička soli
  • mletá paprika a další koření

Omáčka

  • 100 g kečupu
  • 3 stroužky česneku
  • lžička medu
  • 1 lžička oleje
  • 2 lžičky citronové šťávu

Je to velmi jednoduché

Kuřecí křidélka si omyjte a osušte papírovými utěrkami. Smíchejte škrob se solí a kořením podle vaší chuti. V této suché směsi nyní obalte křidýlka. Plech vymažte rostlinným olejem a trochu posypte strouhankou. Na to rozložte křídla. Pečte na 180 stupňů přibližně 40 minut. Mezitím si připravte omáčku. Všechny ingredience na ni smíchejte dohromady a dejte ji asi na 3 minuty do ledničky.

Dokonale voňavá a křupavá křidélka podávejte s touto omáčkou a různými přílohami k večeři nebo když k vám třeba přijde nějaká návštěva. Místo kečupové omáčky si můžete připravit omáčku z hořčice a majonézy s česnekem. Křídla se také dokonale hodí například k pečeným bramborám. Přejeme vám dobrou chuť!